HELSINKI. Huuhkajien kapteeni Tim Sparv siirtyi täksi kaudeksi Kreikan pääsarjassa pelaavan AE Larissan riveihin.

Sparvin asema joukkueessa on tällä hetkellä erittäin vaikea, sillä hänen peliaikansa on jäänyt tammikuun lopun jälkeen lähestulkoon nollille.

Sparv avasi hankalaa seuratilannettaan ennen Huuhkajien MM-karsintojen avausottelua Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. 34-vuotias toivoo saavansa Larissassa enemmän vastuuta maajoukkuetauon jälkeen.

– Tuntuu todella hyvältä olla täällä, Sparv kertoi helpottuneeseen sävyyn SuomiFutis-sivustolle maanantain mediatilaisuudessa Töölössä.

LUE MYÖS: ”Pelkkää valetta” – Tim Sparvilta suorat sanat Glen Kamaran rasismikohusta, vaatii UEFA:lta ankaraa rangaistusta

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Tim Sparvin odotetaan avaavan keskiviikkona Bosnia-Hertsegovinaa vastaan viime kuukausien vähäisestä peliajasta huolimatta. Kuva: Juha Tamminen

– On tietysti selvää, että pelikuntoni voisi olla parempi. Mutta olen onneksi pystynyt treenaamaan. Olen ollut mukana kokoonpanossa ja eteenpäin on menty.

– Olen myös puhunut roolistani valmentajan kanssa. Odotan, että se muuttuu tämän maajoukkueleirin jälkeen vähän lähemmäs sitä, mitä se oli syksyllä ja talvella.

LUE MYÖS: Huuhkajien kapteeni Tim Sparv latoi suoraa tekstiä Yle Puheella – asema romahtanut Kreikassa: ”Enempi amerikkalaista jalkapalloa”

Sparv pelasi viime viikonloppuna vain viisi minuuttia joukkueen 2-0-voitossa Smyrnisia vastaan.

Ennen tätä hän oli sivussa peräti yhdeksästä peräkkäisestä ottelusta, vaikka vastuu ennen helmikuun alkua oli oikeastaan täydessä huipussaan.

Mistä radikaali muutos peliajassa on sitten johtunut?

– Roolini oli tosiaan aiemmin iso. Helmikuuhun asti pelasin jokaisen ottelun, Sparv jatkoi.

– Sen jälkeen on kuitenkin tapahtunut on asioita, mitä en ole koskaan aiemmin kokenut. Se on jalkapalloa.

Pystytkö kertomaan näistä asioista yhtään tarkemmin?

– En, vastasi Sparv.

Seuran vaihto edessä

Larissa on tällä hetkellä sarjataulukon viimeisellä sijalla ja taistelee loppukauden putoamista vastaan.

[readmore from=Huuhkajat]

Sparvin oma sopimus Larissan kanssa umpeutuu tulevana kesänä, eikä hän odota jatkavan sitä ensi kauden puolelle.

Voimmeko odottaa kauden jälkeen siirtoa muualle?

– Luultavasti, totesi Sparv.

– Olen vain iloinen, että voin auttaa joukkutta kesään asti. Meillä on vaikeita otteluita tulossa, mutta kaikki on yhä meidän omissa käsissämme.

Eetu Ikola
Twitter: @eetuikola