Suomessakin erinomaisilla otteillaan huomiota herättänyt puolustajalupaus Malick Thiaw on saanut Saksan kansalaisuuden. Siitä todisteena on se, että 19-vuotias Thiaw on nimetty Saksan alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen ensi viikolla alkavaan ikäluokan EM-turnaukseen.

DFB-Junioren

@DFB_Junioren
🇪🇺 UNSER KADER FÜR DIE GRUPPENPHASE #U21EURO! 💪💥

⌚ 24.03., 21 Uhr: 🇭🇺🇩🇪
⌚ 27.03., 21 Uhr: 🇩🇪🇳🇱
⌚ 30.03., 18 Uhr: 🇩🇪🇷🇴

Alle unsere Spiele seht ihr LIVE auf @ProSieben 📺

#U21 #HERZZEIGEN #ranu21em

Malick Thiawin äiti on suomalainen ja isä kotoisin Senegalista. Thiaw kuitenkin syntyi Saksassa, Düsseldorfissa. Vielä viime syksynä hänellä oli ainoastaan Suomen passi, vaikkei mies ollutkaan Suomen juniorimaajoukkueissa pelannut. Nyt Thiawilla on siis kaksoiskansalaisuus ja ainakin tässä vaiheessa maajoukkuevalinta osui synnyinmaa Saksaan.

Saksan joukkueen valmentaja Stefan Kuntz otti EM-joukkueeseensa mukaan Thiawin lisäksi kolme muutakin ensikertalaista: VfB Stuttgartin Mateo Klimowiczin, SpVgg Greuther Fürthin Anton Stachin ja Borussia Dortmundin vasta 16-vuotiaan superlupauksen Youssoufa Moukokon. Moukokosta tulee kentälle päästessään alle 21-vuotiaiden EM-kisahistorian nuorin pelaaja.

– Koska meillä ei ole lainkaan valmistautumisaikaa, pitää uusien pelaajien olla heti valmiita pelaamaan. Siksi luotamme Malick Thiawissa ja Mateo Klimowiczissä kahteen pelaajaan, jotka ovat saaneet viime aikoina runsaasti peliaikaa Bundesliigassa, Kuntz perusteli valintojaan.

Nuoresta iästään huolimatta Malick Thiaw on pelannut kasvattajaseuransa Schalken paidassa jo 18 bundesliigaottelua. Niissä hän on tehnyt yhden maalin. Tällä kaudella hän on pelannut 14 peliä Bundesliigassa ja kolme Saksan Cupissa. Juuri nyt alla on viisi peräkkäistä täyttä 90-minuuttista. Thiaw siis nauttii suurta vastuuta, mutta joukkue on pahoissa vaikeuksissa. Sarjajumbo Schalke on matkalla 2. Bundesliigaan, sillä se on jäänyt jo 11 pistettä karsintaviivasta.

Vaikka Thiaw tässä vaiheessa valitsikin edustusmaajoukkueekseen Saksan, ei valinta vielä sido häntä A-maajoukkueen osalta. Kahden passin pelaajana lopullinen valinta lukittuu vasta sitten, kun hän pelaa ensimmäisen kilpailullisen A-maaottelunsa valitsemansa maan paidassa. Hänen on siis ainakin periaatteessa vielä tulevaisuudessa mahdollista vaihtaa Huuhkajien edustusasuun. Nyt edessä on kuitenkin uran ensimmäinen arvoturnaus.

[readmore from=Thiaw-Malick]

Koronaviruspandemian ja aikuisten EM-kisojen siirtämisen takia alle 21-vuotiaiden EM-kisat pelataan tänä vuonna poikkeuksellisella aikataululla. Neljä alkulohkoa pelataan jo nyt maaliskuussa neljänä Sloveniassa ja Unkarissa pelattavana miniturnauksena.

Saksa pelaa kisojen A-lohkossa yhdessä Unkarin, Hollannin ja Romanian kanssa. Se pelaa kaikki alkulohkopelinsä Unkarissa. Kahdeksan joukkueen pudotuspelit pelataan niin ikään Unkarissa ja Sloveniassa 31.5.-6.6.