Euroopan jalkapalloliitto UEFA tiedotti maanantaina hyllyttäneensä romanialaistuomari Sebastian Coltescun loppukauden ajaksi viime joulukuun Mestarien liiga -ottelun tapahtumien vuoksi.

Coltescu toimi neljäntenä erotuomarina PSG:n ja Başakşehirin välisessä ottelussa, joka jouduttiin keskeyttämään jo 13. peliminuutin jälkeen.

Tapahtumaketju sai alkunsa siitä, että romanialaistuomari käytti Başakşehirin apuvalmentaja Pierre Webósta sanaa ”negru”, joka tarkoittaa romanian kielellä mustaa.

Coltescun sanavalinta tulkittiin rasistiseksi ilmaisuksi ja se käynnisti melkoisen sekasorron kentällä. Lopulta joukkueet marssivat pukukoppiin ja ottelu pelattiin päätökseen seuraavana päivänä.

UEFA sanoi maanantaina antamassaan lausunnossa, että Coltescu on hyllytetty ”sopimattoman käytöksen takia UEFA:n alaisessa ottelussa, johon hänet on nimetty”. UEFA ei kuitenkaan kokenut romanialaistuomarin rikkoneen rasismia ja syrjintää koskevia sääntöjä, mutta toivoi erotuomarien käyttävän otteluissa parempia kielen ja sanojen valintoja.

LUE MYÖS: