Norwichin hyökkääjä Teemu Pukki on saanut palkintokaappiinsa uuden uljaan pystin. Maaliskuun lopussa 31 vuotta täyttävä suomalainen on valittu Englannin Mestaruussarjan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

Palkinto tuli jokseenkin odotetustikin, sillä Pukin helmikuun tehosaldot olivat verrattomat: seitsemässä ottelussa seitsemän maalia ja yksi maalisyöttö. Kahdessa ensimmäisessä helmikuun ottelussaan Pukki jäi vielä maaleitta, mutta sitten alkoi rytistä oikein kunnolla.

Sky Bet Championship

@SkyBetChamp
The winners of the Sky Bet Championship Manager and Player of the Month awards for February are...

Mick McCarthy (@CardiffCityFC)

Teemu Pukki (@NorwichCityFC)

👔 bit.ly/3l8Rnm8
⚽️ bit.ly/3rQAJKB

#EFL | #SkyBetChampionship

– Pukin kuivilla kausilla ei ole tapana kestään pitkään. Hänen kykynsä irtaantua puolustajista ja ajoittaa juoksunsa auttaa häntä aina luomaan itselleen maalipaikkoja. Seitsemän maalia seitsemässä pelissä vei Norwichin takaisin sarjan kärkeen, Mestaruussarjan kotisivujen uutisessa perustellaan valintaa.

Kuten niin usein ennenkin, Norwichin valmentaja Daniel Farkella riitti Pukille vuolaita kehuja.

– Se oli hyvä kuukausi meille ja Teemulle. Olemme iloisia hänen puolestaan, sillä hänen viimeaikaiset esityksensä ovat olleet erinomaisia. Tämä palkinto on hyvin ansaittu, Farke totesi.

– Hän oli aina tekemässä ratkaisevia maaleja. Hän ei ole sitä tyyppiä, joka tekee nättejä maaleja suurinumeroisissa voitoissa, vaan ratkaisevia maaleja tärkeillä hetkillä.

– Kyse ei ollut vain hänen maaleistaan, vaan myös hänen joukkueen eteen tekemänsä työmäärä on huippuluokkaa. Hänen prässinsä, puolustustyöskentelynsä ja palloton työnsä. Teemu on huippupelaaja ja meidän kaikkien pitäisi arvostaa sitä, että meillä on hänet pelaamassa keltaisessa paidassamme.

Pukki itse oli haastattelussa totutun vaatimaton ja korosti joukkueen menestyksen merkitystä.

– Se oli mahtava kuukausi. Monet Norwichin pelaajista olisivat voineet voittaa tämän palkinnon, mutta olin henkilökohtaisella tasolla erittäin tyytyväinen peliini.

– Viime kädessä kaikessa on kyse kollektiivista. On kivaa voittaa henkilökohtainen palkinto, mutta olen tällä kaudella keskittynyt vain yhteen palkintoon, ja se on Valioliiga. Tämä on mukava hetki, mutta se ei merkitse mitään, ellei tavoitteemme sarjanoususta toteudu, Pukki muistutti.

Norwichin tavoitteen toteutuminen ei ole enää kaukana, sillä se johtaa Mestaruussarjaa kymmenen pisteen erolla ennen toisena ja kolmantena olevia Watfordia ja Swanseaa. Norwichilla ja Watfordilla on pelaamatta vielä 11 sarjaottelua, Swansealla 12.

Pukin mahtava viime aikojen maalitahti – yhdeksän maalia seitsemässä ottelussa – on nostanut hänen maalimääränsä jo 20:een. Maalipörssiä johtava Brentfordin Ivan Toney on suomalaista enää viisi maalia edellä.

– Pukin helmikuun vire oli armoton, sillä hän teki seitsemän maalia viidessä pelissä vain 15 päivän aikana, Sky Sportsin asiantuntija Don Goodman kehui.

– Viimeksi kun hän pelasi Mestaruussarjassa, hän voitti maalikuninkuuden tehtyään 29 maalia. Nyt hänellä on täysi työ jahdata Ivan Toneya, mutten uskaltaisi lyödä vetoa sitä vastaan, etteikö Pukki ylittäisi omaa maaliennätystään, sillä hän on jo paukuttanut 20 maalia.

[readmore from=Pukki-Teemu]

Pukki oli ehdolla myös pelaajayhdistys PFA:n fanien valitseman kuukauden pelaaja -palkinnon saajaksi, mutta se titteli meni Cardiffin Kieffer Moorelle.

Teemu Pukki valittiin kaudella 2018-2019 Mestaruussarjan vuoden pelaajaksi, mutta kuukauden pelaaja -valinta oli hänelle sarjassa vasta ensimmäinen. Valioliigan kuukauden pelaaja -palkinnon hän sai elokuussa 2019. Pukki on valittu myös kahdesti Suomen vuoden pelaajaksi.