10 ottelun pelikielto edessä? UEFA reagoi väitteisiin Glen Kamaran kohtaamasta rasismista ja pelaajatunnelin tapahtumista

© Kuva: Getty Images

UEFA on reagoinut väitteisiin Glen Kamaran kohtaamasta rasismista ja Rangers-pelaajien raportoidusta hyökkäyksestä Ondrej Kudelan kimppuun.

Rangersin päävalmentaja Steven Gerrard kertoi torstain Eurooppa-liiga-ottelun jälkeen, että Slavia Prahan puolustaja Kudela oli solvannut Kamaraa rasistisesti pelin loppuhetkillä (lue lisää tästä).

Tshekkiläisseura kielsi kuitenkin Rangers-leirin väitteet, syyttäen Kamaraa sen sijaan Kudelan väkivaltaisesta pahoinpitelystä. Tshekkiläismedian mukaan suomalaistähti hakkasi Kudelan pään verille Ibrox Stadiumin pelaajatunnelissa (lue lisää tästä).

UEFA on ottanut sekä kentällä että sen ulkopuolella tapahtuneet välikohtaukset tutkintaan, eikä raportoi aiheesta sen enempää ennen kuin ottelun tuomarit ja valvojat ovat jakaneet näkemyksensä tapahtumista.

Jos Kudela todetaan syylliseksi rasistiseen huuteluun, saa hän vähintään 10 ottelun pelikiellon. Jos Kamara todetaan syylliseksi väkivaltaisuudesta, voidaan häntäkin rangaista.

– UEFA on tietoinen tilanteesta, joka tapahtui pelaajatunnelissa ottelun päättymisen jälkeen ja jossa oli mukana kummankin joukkueen pelaajia.

– Odotamme, että saamme paikalla olleiden erotuomareiden ja viranomaisten yksityiskohtaisen raportin. Emme kommentoi sitä ennen enempää.

Lähde: The Athletic