Bundesliigan viidentenä oleva Borussia Dortmund oli noin 40 minuutin ajan jättiyllätyksessä kiinni. 17-vuotiaan Jude Bellinghamin 15. minuutilla pyssyttämä 1-0-johtomaali vei Dortmundin Valioliigan suvereenin sarjakärjen Manchester Cityn edelle Mestarien liigan puolivälierien otteluparissa vierasmaalisäännön turvin. City painoi kuitenkin takaiskumaalin jälkeen kunnolla kaasua ja nousi rinnalle ja ohi, lunastaen jatkopaikan yhteismaalein 4-2.

Cityn tasoitusmaali syntyi 55. peliminuutilla rangaistuspotkusta, josta riittää jossiteltavaa. Pallo osui kyllä selvästi Emre Canin ojennettuun käsivarteen, mutta se kimposi siihen hänen omasta päästään, Canin yritettyä purkaa tilannetta puskemalla. Erotuomari Carlos del Cerro Grande kävi pitkää keskustelua VAR-tuomarin kanssa, ja lopulta neuvonpito johti rankkariin. Sen ampui varmasti maaliin Riyad Mahrez.

Borussia Dortmundin valmentaja Edin Terzic onnitteli asianmukaisesti Manchester Cityä ”ansaitusta jatkopaikasta”, mutta oli samalla harmistunut rankkarituomiosta.

– Olemme pettyneitä. City pelasi molemmat pelit erittäin hyvin ja ansaitsi päästä välieriin. Joka tapauksessa kyse on jatkoon pääsemisestä, eikä siitä, ansaitseeko sen, Terzic totesi.

– Ne kaksi takaiskumaalia ottavat päähän. Meille on sanottu koko kauden ajan, että jos pallo kimpoaa käteen omasta päästä, se ei ole rankkari.

Jo otteluparin avausosassa Dortmundille jäi tuomarin ratkaisusta jossiteltavaa, sillä Jude Bellinghamin maali jäi hyväksymättä, koska hänen tulkittiin rikkoneen Cityn maalivahti Edersonia. Hidastus paljasti selvästi, että itse asiassa Ederson potkaisi Bellinghamia, mutta tilannetta ei koskaan tarkistettu videolta.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Meillä ei ollut tämän viikon aikana onnea tuomaripäätösten suhteen. Tasoitusmaali vei pelirytmimme. Halusimme pitää pelin tasaisena ja teimmekin niin aika pitkään, Terzic jatkoi.

Cityn toinen maali syntyi kulmapotkukuviosta, jonka Phil Foden päätti tarkkaan laukaukseen etutolpan kautta maaliin. Näin otteluparin toinenkin osaottelu päättyi Cityn 2-1-voittoon.

Keskiviikon toisessa ottelussa Liverpool ja Real Madrid pelasivat maalittoman tasapelin, joten Real Madrid eteni välieriin avausosan 3-1-voittonsa turvin. Välieräparit ovat PSG-Manchester City ja Real Madrid-Chelsea.