Kuten jo pitkään oltiin povattu, oli kaudesta 2020-2021 tuleva huippulupaavan Youssafa Moukokon läpimurtokausi. Moukoko oli rikkonut Borussia Dortmundin kaikkia mahdollisia juniorijoukkueiden maali- ja ikäennätyksiä, ja hän pääsi irti Bundesliigassa heti kun säännöt sen sallivat, täytettyään 16 vuotta marraskuun 20. päivänä.

Moukoko pelasi Bundesliigassa debyyttikaudellaan 14 ottelua, ja teki niissä kolme maalia. Myös Mestarien liigassa hän esiintyi ottelussa Zenitiä vastaan reilun puolen tunnin verran. Huippulupauksen valmiudesta aikuisten otteluihin kertoo sekin, että junioritasolla Moukoko on täysin pitelemätön. Hän on pelannut tällä kaudella myös neljä ottelua Dortmundin alle 19-vuotiaiden joukkueessa tehden peleissä yhteensä 13 maalia, vähintään hattutempun jokaisessa.

Seuraavan kerran 16-vuotias Moukoko nähdään kuitenkin kentillä vasta ensi kaudella. Hän sai nilkan nivelsidevamman maaliskuussa pelatun alle 21-vuotiaiden EM-lopputurnauksen yhteydessä, eikä pysty enää tällä kaudella pelaamaan. Moukoko valittiin kisoissa ensimmäistä kertaa Saksan alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen, mutta hän ei pelannut alkulohkovaiheessa minuuttiakaan, vaan loukkaantui harjoituksissa.

Dortmund tiedotti loukkaantumisesta ja poissaolon pituudesta kotisivuillaan ennakoidessaan tiistai-illan Mestarien liigan puolivälieräkamppailua Manchester Cityä vastaan. Samalla se kertoi toisen suurlupauksen Jadon Sanchon palanneen jo juoksuharjoituksiin, mutta vielä vanhaa seuraansa Manchester Cityä vastaan englantilainen ei pelaa.

[readmore from=Moukoko-Youssafa]

Borussia Dortmundin valmentaja Edin Terzic kuvaili lehdistötilaisuudessa puolivälierävastustaja Manchester Cityä ”maailman vahvimmaksi joukkueeksi”, mutta ei vähätellyt omiensakaan mahdollisuuksia.

– Olemme ansainneet pelata tässä ottelussa. Emme saaneet tätä iltaa lahjaksi, vaan teimme kovasti töitä sen eteen, Terzic sanoi medialle.

– Tiedämme, että meidän täytyy olla molemmissa kohtaamisissa kunnolla hereillä ja tehdä parhaamme. Kun ajattelee Manchester Cityn joukkueen panosta prässissä ja erikoistilanteissa, sekä sen joustavuutta pelimuodostelmissa ja pelinrakentamisessa, ovat he maailman vahvin joukkue. Edessämme on uskomattoman kiehtova tehtävä.

Manchester City on voittanut viimeisistä 27 ottelustaan 26, joten sen vire on ollut tänä vuonna ylivertainen. Mestarien liigan välierissä City on nähty kuitenkin vain kerran. Tuo tapahtui kaudella 2015-2016, jolloin Real Madrid pudotti sen ulos finaalista. Borussia Dortmund on puolestaan edennyt välieriin kolmesti aiemmin: vuosina 1997, 1998 ja 2013.

Puolivälierissä Manchester City nähdään nyt neljäntenä vuonna peräkkäin, mutta aiemmilla kolmella kaudella matka on katkennut kilpailun tässä vaiheessa Liverpoolia, Tottenhamia ja Lyonia vastaan.

Molemmat joukkueet ovat tehneet tällä kaudella Mestarien liigassa yhteensä 17 maalia. Ero on kuitenkin syntynyt puolustuspäässä, sillä Dortmund on päästänyt yhdeksän, ja Manchester City vain yhden maalin.

Tuo ainoa takaisku tapahtui Portoa vastaan jo lohkovaiheen avauskierroksella. Sen jälkeen City on pitänyt maalinsa puhtaana jo 706 minuuttia putkeen. Se on Mestarien liigan historian toiseksi pisin takaiskumaaliton jakso. Ennätystä pitää hallussaan Arsenal, joka piti maalinsa koskemattomana kaudella 2005-2006 putkeen peräti 995 minuutin ajan.

Kotikentällään pelaamissa Mestarien liigan otteluissa Manchester City on ollut lyömätön jo 12 perättäisessä ottelussa (11 voittoa, yksi tasapeli). Pep Guardiolan miehistön suosikkiasema on päivänselvä.

Bundesliigassa viidentenä olevan Borussia Dortmundin toiveet lepäävätkin pitkälti maalitykki Erling Braut Hålandin varassa. Vaikka norjalaiselta jäi loukkaantumisen takia kaksi lohkovaiheen ottelua väliin, on hän tehnyt kuudessa pelaamassaan ottelussa peräti kymmenen maalia (vähintään yhden jokaisessa) ja johtaa selvällä erolla Mestarien liigan maalitilastoa.

[readmore from=Borussia-Dortmund]

Dortmundin lauantainen 1-3-kotitappio Eintracht Frankfurtille kasvatti BVB:n takamatkan neljäntenä olevaan Eintrachtiin jo seitsemään pisteeseen, kun kautta on pelaamatta seitsemän kierrosta. Dortmund onkin aidossa vaarassa jäädä ensi kaudella kokonaan ulos Mestarien liigasta. Kenties Håland pelaakin kuninkuuskilpailua ensi kaudella Cityn paidassa, sillä Guardiolan miehistö on mainittu huhuissa yhtenä maalitykkiä tavoittelevista joukkueista, yhdessä muun muassa Barcelonan ja Real Madridin kanssa.

Ottelu Manchester City-Borussia Dortmund alkaa tiistaina kello 22, ja sitä voi seurata C Moren kanavilta.