Costaricalaisella maalivahdilla Keylor Navasilla on esittää erittäin harvinainen, tai käytännössä ainutlaatuinen tilasto. Navas on pelannut Mestarien liigassa 13 pudotuspelien otteluparia ja 13 kertaa hän on poistunut kentältä voittajana. Tosin yksi näistä (viime kauden Atalanta-pari) supistui yksiosaiseksi koronapandemian tuomien poikkeusjärjestelyjen takia. Finaaleistakin Navasin saldo on hyvä, sillä hän voitti Real Madridissa kolme pelaamaansa loppuottelua, ja kärsi ensimmäisen tappion viime elokuussa Bayern Münchenille.

Nyt Navasin huikea pudotuspelisaldo on vaarassa särkyä, sillä Manchester City haki keskiviikkona 2-1-vierasvoiton PSG:stä välierien avausosasta. Puhtaita papereita pelistä ei saa vastikään jatkosopimuksen tehnyt Navaskaan, sillä hän sai kansainväliseltä medialta pyyhkeitä Cityn tasoitusmaalista. Kevin De Bruyne lähetti kaukaa rangaistusalueen takaa keskityksen, joka painui yllättäen takakulmaan. Navas oletti epäilemättä jonkun Cityn pelaajan koskevan palloon ja hölmistyi, kun näin ei käynytkään.

ESPN:lle ottelua kommentoinut argentiinalainen pelaajalegenda Mario Kempes oli yksi Navasia rajusti arvostelleista asiantuntijoista.

– En ole ikinä nähnyt, että noin hölmöstä laukauksesta syntyy maalia. Se oli Keylorin virhe, Kempes totesi ykskantaan.

Costaricalaisella La Tejalle puhunut Marco Rojas, Costa Rican entinen maajoukkuemaalivahti suhtautui maanmieheensä virheeseen ymmärtävämmin.

– Keylar saattoi ajatella, että joku pääsee puskemaan palloa. Hän luotti itseensä ehkä liikaakin, koska kukaan ei osunut palloon, 68-vuotias Rojas arvioi.

Rojasin mielestä maalivahdin tehtävä on mennä tällaisissa tilanteissa palloon. Jos se muuttaakin jostain pelaajasta suuntaa ja menee maaliin, ei osuma ole maalivahdin vastuulla.

– Koska PSG hävisi, virhettä on suurenneltu. Jos he olisivat voittaneet tai ottelu olisi ollut vähemmän tärkeä, siitä puhuttaisiin vähemmän.

[readmore from=Navas-Keylor]

Toinen ex-maalivahti, costaricalaisissa Alajuelensessa ja Saprissassa pelannut Álvaro Fuentes oli toista mieltä.

– Tuollaisissa keskityksissä maalivahti odottaa puskua ja hänen täytyy olla valmis reagoimaan. Se ei ollut myöskään keskitys, jossa hän voi tulla ulos maaliltaan. Välissä oli monta puolustajaa ja hyökkääjää, jotka eivät koskeneet palloon. Keylorin täytyi odottaa loppuun asti, aivan kuin hän tekikin, Fuentes sanoi maanmiehelleen synninpäästön antaen.