PSG:n keskikenttäpelaaja Ander Herrera oli tiettävästi ensimmäinen – tai ainakin yksi ensimmäisistä – aktiivisista huippupelaajista, joka otti kantaa sunnuntai-iltana paljastettuja Euroopan Superliiga -suunnitelmia vastaan. Myös Manchester Unitedista muistettava Herrera kirjoitti tunteikkaan viestin aiheesta Twitterissä.

– Rakastuin tavalliseen jalkapalloon, fanien jalkapalloon ja unelmaan siitä, että näkisin sydänteni joukkueen pelaavan suurimpia seuroja vastaan, 31-vuotias Real Zaragozan kasvatti kirjoitti.

– Jos suunnitelma Euroopan Superliigasta etenee, ne unelmat ovat ohi. Sellaisten joukkueiden fanit, jotka eivät lukeudu jättiläisiin, saavat unohtaa toivonsa voittaa kentällä suurempia joukkueita parhaassa kilpailussa.

– Rakastan jalkapalloa enkä voi pysyä tämän kanssa vaiti. Uskon paranneltuun Mestarien liigaan, mutta en siihen, että rikkaat varastavat sen, mitä ihmiset ovat luoneet. Ja se ei ole yhtään vähempää kuin tämän planeetan kaunein urheilulaji, Herrera jatkoi.

Viime vuoden Mestarien liigan finalisti ja tällä kaudellakin välieriin selvinnyt Paris Saint-Germain ei lukeudu Superliigan 12 perustajajäsenen joukkoon. Tämän arvellaan johtuvan ainakin osin siitä, että PSG:n omistaja Nasser Al-Khelaïfi kuuluu UEFA:n johtokuntaan ja hänen omistamallaan beIN Media Groupilla on rahakas TV-sopimus UEFA:n Mestarien ligan kanssa.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

Herreran tavoin myös Arsenalista hyvin muistettava Saksan entinen maajoukkuetähti, nykyisin Fenerbahcea edustava Mesut Özil twiittasi Superliiga-suunnitelmista. Özilin näkökanta on se, että maukkaimpiin herkkuihin kyllästyy, jos niitä on tarjolla liian usein.

– Lapset unelmoivat MM-kisojen tai Mestarien liigan voitosta – eivät minkään Superliigan. Suurten otteluiden nautinto on siinä, että niitä pelataan vain kerran tai kaksi vuodessa, ei joka viikko. Tätä on jalkapallofanien vaikea ymmärtää, Özil kirjoitti.

Mesut Özil

@M10
Kids grow up dreaming to win the World Cup and the Champions League - not any Super League. The enjoyment of big games is that they only happen once or twice a year, not every week. Really hard to understand for all football fans out there...⚽💔