FC Lahti -kausiennakko 2021: Mäkimontun pohjalle kasattu kaikessa hiljaisuudessa kova joukkue – kauden suurimman yllätyksen ainekset

© Kuva: Juha Tamminen

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo
FC Lahti
 • Perustettu: 1996
 • Stadion: Lahden stadion, Lahden kisapuisto
  • Kapasiteetti: 14 465, kisapuisto 4 000
 • Pelaajabudjetti kaudella 2021: 535 000 euroa
 • Kotiasu: Musta
 • Vierasasu: Valkoinen
 • Mestaruudet: –
 • Hopeaa: –
 • Pronssia: 2

Tylsää ei ollut

FC Lahti venyi jopa yli odotusten viime kaudella. Kuva: Juha Tamminen.
 • Veikkausliiga: 6.
 • Pisteet: 32
 • 8 voittoa, 8 tasapeliä, 6 tappiota
 • Maaliero 33-30
 • Suomen Cup: Välierät

Vuosi 2020 oli FC Lahden kannalta kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta yksi asia on varma: tylsää ei ollut kenelläkään.

Suurin yksittäinen muutos nähtiin jo varhain kauden alla, kun uudeksi päävalmentajaksi palkattiin Ilir Zeneli Kakkosen FC Espoosta. Epäilijöitä riitti, myös omien joukossa.

Suomen Cupissa Lahti pääsi viimeisenä joukkueena jatkoon lohkostaan jokaisen ottelun ratkettua yhden maalin erolla. Mustat kuhnurit voitti SJK:n ja RoPS:n, mutta hävisi Ilvekselle, KuPS:lle ja FC Hakalle. Ilmassa oli pelonsekaista toivoa, vaikka pääsyy Lahden jatkopaikalle olikin se, että RoPS ja SJK saivat ainoat pisteensä keskinäisestä ottelustaan. Kolmanneksi huonoin kuvasi paremmin Lahden lohkovaihetta kuin neljänneksi paras.

Ennen koronapandemian aiheuttamaa jalkapallon seisauttamista FC Lahti kävi hiomassa kuvioita kuntoon Espanjan lämmössä, ja kotimaan kentillä treenipelit sujuivat kohtalaisesti.

Kilpailullisten pelien jatkuttua Lahti läpsytteli cupissa jatkoon kaatamalla Kolmosen PeKan 8-0. Seuraavaksi kaatui FC Honka Vahid Hambon pikamaalilla. Cup-kiima ehti jo nousta hetkellisesti, kunnes FC Inter antoi Kuhnureille kylmää kyytiä 5-0-murskalukemin.

Espanjaan siirtynyt Dimitry Imbongo oli monessa mukana viime kaudella. Kuva: Juha Tamminen.

Liiga-avauksessa ei sujunut sen paremmin, kun tuleva mestari HJK voitti Lahden 4-0. Seuraavalla kierroksella Lahden oli vielä tyytyminen tasapeliin SJK:n kanssa, mutta kolmas kerta toden sanoi, ja Zeneli otti ensimmäisen liigavoittonsa, kun HIFK kaatui vieraissa näyttävästi 3-0. Seuraava peli tuotti kuitenkin jälleen pettymyksen, kun KuPS antoi Lahdelle kyytiä samoin lukemin.

Seuraavat viisi peliä Lahti pelasi tappioitta kärsien pistemenetykset vain Hongalle ja HJK:lle. Kurssi kääntyi elokuun 22. päivä, joka jäi muistiin erittäin synkkänä hetkenä lahtelaisten vuodessa. Vierastappiossa Ilvestä vastaan Dimitry Imbongo katseli punaista lyötyään kahta vastustajaa. Lisäksi Jean-Christophe Coubronnelle määrättiin jälkikäteen kolmen ottelun pelikielto hänen puskettua Diogo Tomasia päähän. Seuraavat viisi ottelua Lahti pelasi voitoitta, joskin häviten vain kerran.

Kauden päätösviikot sujuivat nousujohteisesti, ja Lahti oli lopullisessa sarjataulukossa kuudes. Tasapeleiksi kääntyneet ottelut painoivat mielessä, sillä etäisyys europelisjoituksiin jäi lopulta maltilliseksi. Myös keskinäisten pelien merkitys oli nähtävissä, sillä jokaikinen Lahden viime kauden tappioista tuli joukkueille, jotka sijoittuivat sen yläpuolelle sarjataulukossa.

Lahden paras maalintekijä ja vaarallisin hyökkäyspään pelaaja oli Jasin Assehnoun, joka teki yhdeksän täysosumaa. Imbongo antoi tulitukea kuudella osumallaan. Maalintekijäksi hankitun Hambon kolme maalia oli selkeä pettymys.

Zenelin debyyttikausi jätti positiivisen muistijäljen. Ennen kauden alkua päätavoitteeksi ilmoitettiin kuuden parhaan joukkoon pääseminen, ja siinä onnistuttiin. Silti kaudesta jäi aavistuksen karvas maku suuhun, mikä on vain ja ainoastaan hyvä merkki.

Mitä siirtoja FC Lahti teki talvella? Entä ketkä jättivät joukkueen kauden jälkeen? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

Seuraavalla sivulla talven siirrot ja pelaajalista


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
 • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
 • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.