FC Lahti -kausiennakko 2021: Mäkimontun pohjalle kasattu kaikessa hiljaisuudessa kova joukkue – kauden suurimman yllätyksen ainekset

Olet kausiennakon sivulla 4.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

”Mikä mies tämä oikein on” vuoden kokeneempana

Ilir Zeneli hyppäsi Kakkosesta Veikkausliigaan ja avauskausi oli lupauksia herättävä. Kuva: Juha Tamminen.

Valmennusryhmä

  • Päävalmentaja: Ilir Zeneli
  • Valmentaja: Toni Lindberg
  • MV-valmentaja: Ari Korhonen
  • Fysiikkavalmentaja: Mika Heino

Zenelin ensimmäinen vuosi FC Lahdessa ja pääsarjatasolla oli vähintääkin lupauksia herättävä.

Moni ihmetteli, ”mikä mies tämä oikein on”, kun Zeneli hyppäsi liigajoukkueen puikkoihin Kakkosesta ja kertoi luottavansa ”kolmen A:n taktiikkaan”, jossa keskiössä ovat aloite, aggressio ja alistus.

Vielä tänä päivänäkään kolmen A:n taktiikka ja se, miten se näkyy käytännössä FC Lahden tekemisessä, ei ole auennut täysin ulkopuolisille, mutta se on selvää, että Mustilla Kuhnureilla on motivoitunut ja määrätietoinen päävalmentaja.

Viime kaudella nähtiin jo viitteitä siitä, miten Zeneli haluaa Lahden pelaavan. Kannattajilta tuli jo kiitosta viihdyttävämpään suuntaan menneestä jalkapallosta, mutta tiukat ottelut olisi vielä käännettävä voitoiksi. Auttavatko kokeneet vahvistukset johtoaseman säilyttämisessä?

Zeneli asetti viime kauden suorituksellaan odotukset korkealle.

Peliryhmitys – muoto

FC Lahti vuorotteli viime kaudella pitkälti 4-3-3:n ja 3-4-3:n eri variaatioilla. Uudet vahvistukset tukevat entisestään sitä, että Lahti pystyy muokkaamaan ryhmitystään vastustajasta riippuen.

Reguero on selkeä ykkösnimi maalille. Espanjalaistorjujan värväys oli merkittävä myös Lahden muiden maalivahtien, 20-vuotiaan Joona Tiaisen ja 16-vuotiaan Anton Munukan kannalta.

Puolustuksen vasenta laitaa hoitaa aina luotettava Kari Arkivuo. Entinen maajoukkuepelaaja osoitti viime vuonna alusta alkaen, ettei palannut kotiin jäähdyttelemään.

FC Lahden keskustan peruspilarit, Mikko Viitikko (vas), Henritse Eninful ja Timi Lahti. Kuva: Juha Tamminen.

Tällä kaudella Lahti pystyy paremmin säätelemään 37-vuotiaan Arkivuon rasitusta, kun ringistä löytyy Penninkangas, joka pystyy tarvittaessa pelaamaan myös topparina.

Avauksen toppareita ei tarvitse pitkään miettiä. Mikko Viitikko ja Timi Lahti urakoivat viime kaudella suurimmat minuutit Lahden joukkueesta, eikä vastaavanlainen tilasto yllättäisi tänäkään vuonna.

Nuoremmista pelaajista varsinkin Viljami Isotaloa saatetaan nähdä tarvittaessa topparin paikalla tuuraajana, ellei jopa kolmen linjassa avauskokoonpanossa.

Jean-Christophe Coubronne jatkaa tärkeänä pelaajana puolustuksen oikealla laidalla. Ranskalaispakin perustekeminen on korkealla tasolla. Coubronnen ensisijainen kirittäjä on paluumuuttaja Hertsi, joka voi urakoida laidoilla myös ylemmässä roolissa.

Ranskalainen Jean-Christophe Coubronne pelaa isoja minuutteja oikealla laidalla. Kuva: Juha Tamminen.

Keskikentän pohjalla pelaavat Hervás ja Togon maajoukkueeseen kuuluva Henri Eninful, joka paransi viime kauden mittaan suorituksiaan huomattavasti.

Eemeli Virta ja Matti Klinga joutuvat 3-4-3-järjestelmän kärsijöiksi, mutta 4-3-3:ssa Virta pelaa keskikentän kolmikon ylimmässä roolissa. Klinga on jo yli 200 Veikkausliiga-ottelun pelaaja, mutta hänellä on iso työ edessään, jos hän mielii tämän kauden joukkueessa isoille minuuteille.

Assehnoun leikkaa vasemmalta laidalta sisään, ja oikean puoliskon tontista kilpailevat Sejdiu ja Altin Zeqiri.

Sejdiun ja Zeqirin taistelu voi hyvinkin ratketa siihen, kumpi löytää ensimmäisenä tehonsa. Zeqiri näytti viime kaudella, että hän voi luoda itselleen maalipaikan tyhjästä, mutta vetopaikan tullessa askelmerkit olivat hukassa ja jalat menivät solmuun.

Kärjessä aloittaa kokoisekseen nopea Geoffrey, mutta Kandji voi hyvinkin nousta edelle, jos pääsee entiselle tasolleen. Kaksikon (epä)onnistuminen voi määrittää koko kauden kulun.

FC Lahden ihanneavaus (4-3-3)

FC Lahden ihanneavauskokoonpano kaudella 2021.

Monenneksi FC Lahti sijoittuu ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.