FC Lahti -kausiennakko 2021: Mäkimontun pohjalle kasattu kaikessa hiljaisuudessa kova joukkue – kauden suurimman yllätyksen ainekset

Olet kausiennakon sivulla 5.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Unelmana europaikat, mutta realismi keskikastissa

Kapteeni Kari Arkivuo johdattaa Lahden ylempään loppusarjaan. Kuva: Juha Tamminen.

Sija: 6

FC Lahden odotukset ovat korkealla, mutta kuinka korkealle ne voidaan realistisesti asettaa? Mitalisijat ja europelit tuntuvat vielä hieman liian kaukaisilta.

Realistisempi tavoite voisi olla, että Lahti uusii paikkansa kärkikuusikossa, mutta suurin kehitys näkyisi nimenomaan pelaamisessa ja sen kehittämisessä, Lahden ja Zenelin omassa filosofiassa.

Tämän kauden joukkue on tosin rakennettu niin, että sillä tavoitellaan menestystä jo nyt. Kandjien, reguerojen ja hervasien varaan ei rakenneta tulevien vuosien ryhmää.

Entistä laadukkaampi materiaali antaa kuitenkin Lahdelle luvan haaveilla. Viime kaudella mitalisijat jäivät yhdeksän pisteen päähän. Ylemmässä loppusarjassa Lahden olisi lyötävä ne joukkueet, joille se viime vuonna hävisi pisteitä.

Lahti on vielä kaukana mestarisuosikkien takana, mutta ylemmässä keskikastissa kilpailu voi olla tiukkaa.

Mahdollisuudet

FC Lahden onnistuminen riippuu pitkälti siitä, pystyykö Zeneli samaan tai parempaan kuin viime kaudella. Hänelle on annettu avaimet siihen.

Kuhnurien alakerta ja keskiakseli vaikuttaa laadukkaalta ja luotettavalta. Reguero ja Hervás eivät ole isoja hankintoja ainoastaan pelillisten taitojensa takia. Heiltä odotetaan johtajuutta ja ammatillisuuden korostamista myös pukuhuoneessa ja harjoituskentällä.

Hyvä kilpailutilanne antaa Lahdelle mahdollisuuden lepuuttaa avainpelaajiaan ilman, että taso laskee liikaa. Penninkankaan ja Hertsin kaltaiset hankinnat voivat osoittautua kullanarvoisiksi, vaikka he eivät ennakkoon ihanneavauksessa olekaan.

Assehnoun voi omalla panoksellaan kiskoa Lahtea pykälän tai kaksi ylöspäin, jos nuori tähtilaituri löytää ratkaisevilla hetkillä itsestään vielä yhden vaihteen.

Haasteet

Viime kaudella Lahti sortui liian usein johtoasemasta pistemenetyksiin. Kokeneet pelaajat auttavat tässä asiassa, mutta jos Zenelillä ei ole keinoja ehkäistä ilmiön toistumista, kallisarvoiset pisteet jäävät jälleen saamatta.

Hyökkäyspäässä pelkona, että Assehnoun kantaa joukkuetta yksin. Paljon on laskettu sen varaan, että Geoffreylla ja/tai Kandjilla on useampikin maali sukanvarressa.

Viime kaudella mestaruutta HJK:ssa juhlineen Antonio Regueron loukkaantuminen olisi myrkkyä Lahdelle. Kuva: Juha Tamminen.

Myös toiselta laidalta kaivataan onnistumisia. Sejdiussa ja Zeqirissä on paljon potentiaalia, mutta se olisi valjastettava nyt teoiksi. Nuorukaisten tuskaillessa laidalle voidaan laittaa Hertsi, mutta häntäkään ei voi varsinaisena tehojen tehtailijana pitää.

Regueron loukkaantuminen asettaisi Lahden hankalaan tilanteeseen. Kakkosvahti Tiainen on pelannut edustusjoukkueessa kahdeksan ottelua päästäen niissä yhteensä 13 maalia ja pitäen maalinsa puhtaana kerran. Regueron poissaolo vaikuttaisi merkittävästi myös siihen, miten Lahti avaa peliä. Espanjalaisvahti on tunnetusti yksi liigan parhaista veräjänvartijoista pallo jalassa.

FC Lahti-uutiset

Suomen Cupin finalistit selvillä! KuPS:lta uskomaton taistelu kymmenellä pelaajalla, Interin tuore hankinta nousi sankariksi

FC Inter Turku ja Kuopion Palloseura ovat selvittäneet tiensä Suomen Cupin finaaliin. Suomen Cupin finaalipaikat ratkaistiin tänään keskiviikkona pelatuissa välieräotteluissa. Helsingissä HIFK isännöi Interiä ja...

Pelaako Ykkösen seura ensi kaudella Euroopassa? – Suomen Cup saattaa laittaa historiankirjat uusiksi

Suomen Cupin välierät pelataan tänään, keskiviikkona. Ennen välieriä on hyvinkin mahdollista, että ensi kaudella Ykkösessä pelaava joukkue karsii Konferenssiliigaan ensi kesänä. Cupin välierissä Helsingin IFK...

Ville Liimatta


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.