Naisten jalkapallon korkein sarjataso Kansallinen Liiga potkaistiin käyntiin lauantai-iltapäivänä kahden maalirikkaan ottelun voimin.

PK-35 Vantaa venyi hallitsevan mestarin Åland Unitedin isäntänä 2-2-tasapeliin, kun HJK kaatoi samaan aikaan JyPK:n 4-1-lukemin.

Avauspäivän päättävät ottelut KuPS-HPS sekä PK35-TiPS, jotka alkavat kumpikin kello 16.00.

Hallitseva mestari jäi ilman voittoa

Åland United siirtyi Vantaan Myyrmäessä johtoon varsin harvinaisella tavalla, kun Monica Hagströmin kulmapotku lensi suoraan maalivahdin kautta sisään.

Karoliina Aution häikäisevä soolomaali toi PK-35:n kuitenkin tasoihin, kun peliä oli takana 75 minuuttia. Kyseessä oli 21-vuotiaan ensimmäinen maali pääsarjatasolla.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

PK-35 Vantaa

@PK35Vantaa
75´ 1-1 Karoliina Autio

Autio ajaa vahvasti oikealta laidalta rangaistusalueelle ja laukoo upean vasemman jalan laukauksen takayläkulmaan. Uran ensimmäinen liigamaali - ja millä tavalla!
#pk35vantaa #punamusta @KansallinenL

Ottelun viimeisen 10-minuuttisen sisällä kumpikin joukkue onnistui vielä kertaalleen maalinteossa.

Ålandin Dana Leskinen laukoi pallon sisään kulmapotkun jälkitilanteesta ja Oona Seveniuksen painava kaukolaukaus ohitti portugalilaisvahti Catarinan. Voittaja jäi täten ratkaisematta.

Linda Ruudulta jälleen väkevä startti

HJK päihitti samaan aikaan JyPK:n peräti 4-1-lukemin Töölön Bolt Arenalla.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Helsinkiläisseuran 31-vuotias kapteeni Linda Ruutu teki ottelun avausmaalin jo kuudennella minuutilla, kun hän upotti pallon pilkulta vasempaan kulmaan.

JyPK nousi yllättäen tasoihin Riikka Liljan osumalla, mutta Ruudun loistava kaukolaukaus asetti HJK:n takaisin kuskin paikalle.

Kyseessä oli jo toinen kausi putkeen, kun Ruutu on tehnyt kaksi maalia kauden ensimmäisessä sarjaottelussa. Viime kaudella verkko heilui kahdesti KuPS:ia vastaan.

HJK:n kahdesta viimeisestä maalista vastasivat 24-vuotias Vilma Hakala ja 19-vuotias Silja Jaatinen.