”Hotelli tärisi” – Menikö Dortmund-ultrien häiriköinti jo pahan kerran yli?

© Kuva: Getty Images

Manchester City haki keskiviikkona Dortmundista 2-1-voiton ja eteni Mestarien liigan välieriin yhteismaalein 4-2. Borussia Dortmundin ultrakannattajat tekivät kuitenkin kaikkensa vierasjoukkuetta häiritäkseen.

Metodi oli valitettavan klassinen. Ultrat hiiviskelivät keskiviikon valtaisena yönä Dortmundin Radisson Blue -hotellin luo ja pyrki herättämään Cityn pelaajat keskellä yötä. Apuvälineinään heillä oli ilotulitteita ja muuta pyroteknistä materiaalia.

– Hotelli tärisi, ja ne olivat uskomattomia räjähdyksiä, eräs paikalla ollut kommentoi Daily Mailille.

Ultrat eivät tyytyneet vain yhteen yritykseen, vaan kävivät hotellilla saman yön aikana peräti kolmesti. Ensimmäisen kerran 17 henkilön ryhmä saapui paikalle kello 2.45 aamuyöllä, ja räjäytti ”teollista pyroteknistä materiaalia”. Hotellin turvahenkilöstö saapui paikalle nopeasti ja lähti ajamaan ultria takaa.

Hetkeksi tuli hiljaista, mutta kello 4.30 hotellille saapui jälleen seitsemän henkilöä, jotka laukaisivat äänekkäitä paukkuja uudestaan. Pamauksiin heräsi koko Cityn joukkue sekä kaikki muutkin hotellivieraat.

Tämän jälkeen myös kaupungin poliisivoimat olivat valmiustilassa. He olivat paikalla, kun ultrat yrittivät kolmatta iskuaan kello 5.30. Kolmatta kertaa rakettien ja paukkujen sytyttäminen ei enää onnistunut. Asiaan puuttui kuitenkin onnistuneesti Manchester Cityn oma turvahenkilöstö, ei poliisi. Cityn edustajat huomasivat tihutyöntekijät ja ajoivat heidät pakosalle.

– Emme puhu yksinkertaisista paukuista, vaan teollisesta materiaalista, joka vavisutti uskomattomasti koko hotellia, Cityn delegaation jäsen selitti.

Vastaavaa yöhäiriköintiä on nähty europelien yhteydessä ennenkin monen eri seuran ultrien järjestämänä, ja UEFA alkaa olla alati enemmän ja enemmän huolestunut tällaisesta. Daily Mailin mukaan tämänkertaisessa hyökkäyksessä oli kaikki mahdollisuudet myös vakavaan, kontrolloimattomaan räjähdykseen.

Kuvia ultrien käyttämien räjähteiden jäämistä voi katsoa Daily Mailin sivuilta täältä.

Lähde: AS


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta