Kansallisen Liigan kausiennakko osa 2: Tässä mestarikandidaatit – saako sarja uuden voittajan ja jääkö HJK jälleen tyhjin käsin?

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

HJK

HJK on voittanut 50 naisten suomenmestaruudesta peräti 23 ja on jäänyt ilman mitalia vain seitsemällä kaudella. Valitettavasti tuorein niistä oli kausi 2020. HJK puolusti mestaruutta kaudelta 2019, joten neljäs sija ja tyhjin käsin jääminen myös Suomen Cupissa oli sille kova pettymys.

HJK jatkaa tälläkin kaudella Jonne Kunnaksen valmennuksessa. Pelaajarunko on pysynyt suhteellisen hyvin koossa. Emmaliina Tulkki siirtyi Kuopion Palloseuraan ja kokeneet Eveliina Parikka ja Hanna Ruohomaa Honkaan. A-maajoukkuerinkiinkin noussut lupaava maalivahti Anna Koivunen jatkaa uraansa ruotsalaisessa Linköpingissä. Kenttäpelaajien osalta HJK piti kiinni tärkeimmistä onnistujistaan.

Koivusen jättämää aukkoa maalin suulla yrittävät paikata 18-vuotias nuorisomaajoukkueista tuttu Ella Kelloniemi, joka tulee HFA Märskystä sekä Ilveksessä hyvän kauden pelannut Annika Laihanen, 21. Laihanen on pelannut jo 54 Suomen pääsarjaottelua ja kuuluu Suomen U23-maajoukkuerinkiin. Laihanen saaneekin suurimman torjuntavastuun Klubissa alkavalla kaudella.

HJK seurasi Ilvestä tarkkaan, sillä Tampereelta värvättiin kaksi muutakin pelaajaa, 19-vuotias keskikenttäpelaaja Tuuli Enkkilä sekä 20-vuotias hyökkääjä Roosa Tuominen. Tuominen teki kaudella 2019 peräti 15 maalia, ja hänet palkittiin sarjan parhaana tulokkaana. Tuomisen viime kausi jäi valitettavasti loukkaantumisen takia torsoksi, mutta nyt sekä Enkkilään että Tuomiseen kohdistuvat kovat odotukset.

Tuuli Enkkilä on yksi kolmesta HJK:hon Ilveksestä tulleesta pelaajasta. Kuva: Kansallinen Liiga

Hongasta hyökkäykseen saapuu 24-vuotias hyökkääjä Vilma Hakala, joka pelasi Klubissa myös vuosina 2016-2019. Hakala on pelannut urallaan myös seitsemän A-maaottelua. Erittäin kova potentiaali on myös 19-vuotiaalla Ria Karjalaisella, joka saapui HFA Märskystä.

Karjalainen teki viime kaudella C15-poikien Kakkosessa 15 maalia sijoittuen maalipörssin kakkoseksi. Tämän vuoden Suomen Cupissa Karjalainen hurjasteli neljässä ottelussa kymmenen maalia, joten odotukset ovat ymmärrettävästi korkealla. HFA Märskystä värvättiin myös laitapelaaja Veera Hellman, joka on esiintynyt niin ikään edukseen.

HJK oli viime kaudella vasta sarjan viidenneksi tehokkain joukkue tehtyään 18 ottelussa 26 maalia. Ei siis mikään ihme, että uusia pelaajia on hallittu nimenomaan hyökkäyspäähän. Tuomisen, Hakalan ja Karjalaisen peliminuuteista kilvoittelua voikin odottaa suurella mielenkiinnolla.

Puolustuksessa ja keskikentällä HJK:lla on viime kaudelta tuttu, luotettava pelaajarunko. Alakerrassa komentoa pitävät Maaria Roth, Nea Lehtola ja Mimmi Nurmela ja keskikentälle ryhtiä tuovat kokeneet Linda Ruutu ja Helmareihin viime syksynä pitkän tauon jälkeen palannut Essi Sainio. Sainio on kuitenkin kauden alussa vielä loukkaantuneiden kirjoissa.

Nea Lehtola on yksi HJK-puolustuksen luottopelaajista. Kuva: Kansallinen Liiga

Neljä maalia alustanut Katariina Kosola valittiin sarjan syyskuun pelaajaksi sekä parhaaksi tulokkaaksi. 20-vuotiaalla Kosolalla on valtava potentiaali, ja hänestä voi hyvin povata lähivuosien A-maajoukkuetulokasta ja ulkomaisiin sarjoihin siirtyjää. Erittäin näyttävä ja vauhdikas seurattava.

Jos HJK saa tällä kaudella hyökkäyspeliin uomiinsa ja tehoja löytyy taas, voi se helposti löytää taas tiensä takaisin mestaruustaisteluun. Perusta joukkueessa on kuitenkin niin hyvällä mallilla. Maalivahti Annika Laihanen on nyt uransa suurimmissa parrasvaloissa.

HJK:n joukkueen ilmoitettiin olevan valmis jo ennen joulua, joten ainakin kauteen on päästy valmistautumaan hyvissä ajoin. Ainoastaan Vilma Hakala on tullut mukaan myöhemmin, mutta hänkin jo helmikuussa.

Paras sijoitus: 23 mestaruutta
Kotikenttä: Bolt Arena
Twitter: https://twitter.com/HJKNaiset
Instagram: https://www.instagram.com/hjk_naiset/
Kapteeni: Linda Ruutu

Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla FC Hongan joukkue-esittely


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.