Kansallisen Liigan kausiennakko osa 2: Tässä mestarikandidaatit – saako sarja uuden voittajan ja jääkö HJK jälleen tyhjin käsin?

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

FC Honka

Viimeksi vuonna 2017 suomenmestaruuden voittanut Honka oli viime kaudella viimeiseen asti mukana mitalitaistelussa, mutta jäi lopulta viidenneksi. Eroa pronssijoukkue KuPS:iin ja maalierolla neljänneksi jääneeseen HJK:hon jäi vain kolme pistettä. Sijoitus oli kuitenkin Hongan huonoin viiteen vuoteen, joten tyytyväisiä siihen ei Espoossa varmasti oltu.

Hongan valmentajana kolmannen kautensa aloittaa entinen huippupelaaja Rosa Lappi-Seppälä. Muutokset joukkueessa ovat olleet melko pieniä, joten Lappi-Seppälä saa jatkaa työtään tutun ryhmän kanssa.

Suurin menetys oli A-maajoukkueen portteja kolkutteleva Dana Leskinen, joka siirtyi Hongasta mestarijoukkue Åland Unitediin. Kuitenkin myös kapteeni Milla Punsar ja Tiia Savolainen pelasivat tehokkaan viime kauden, joten suureen hätään Honka ei Leskisen lähdön jälkeen joudu.

Milla Punsarilla on suuri vastuu Hongan hyökkäyspelin toimivuudesta. Kuva: Kansallinen Liiga

Lisäksi hyökkäystä on vahvistettu JyPK:stä tulleella laitahyökkääjällä Niia Salmisella sekä kahdella erittäin kokeneella pelaajalla, HJK:sta tulleilla Eveliina Parikalla, 30, ja Hanna Ruohomaalla, 27.

– Olen todella iloinen, että saamme kovan liigakokemuksen omaavan pelaajan mukaan joukkueeseen. Eveliina on erittäin voitontahtoinen, liukas ja vaarallinen hyökkäyspään pelaaja. Hän tietää mitä voittaminen ja menestys vaatii, ja pystyy varmasti myös näyttämään mallia nuoremmille pelaajillemme, Lappi-Seppälä kehui Parikkaa sopimusjulkistuksen yhteydessä.

Puolustukseen Honka kiinnitti TPS:stä tulleen 18-vuotiaan topparin Daniela Sandåsin. Myös ylirasitustilastaan viime kaudella avoimesti puhunut, maajoukkueestakin tuttu Katarina Naumanen on nyt kunnossa. Naumanen aloittaa pääsarjassa jo 11. kautensa.

Katarina Naumanen kärsi viime kauden alussa terveyshuolista, mutta on täydessä tikissä tärkeä pelaaja Hongalle. Kuva: Kansallinen Liiga

Lopullista läpimurtoa voinee odottaa 19-vuotiaalta Aino Vuoriselta, joka kärsi viime kaudella loukkaantumisista. Vuorinen muistetaan hyvin alle 17-vuotiaiden maajoukkueen vuoden 2018 EM- ja MM-kisojen tehopelaajana.

21-vuotias keskikenttäpelaaja Wilma Spets on ollut Suomen Cupin otteluissa erittäin tehokas, joten häneltäkin voinee odottaa paljon. Pikkuhelmareissa Vuorisen tavoin meritoituneen laitapuolustaja Nana Yangin nousuja kannattaa seurata tarkasti.

Honka oli viime kaudella 35 maalillaan jaetulla sijalla Åland Unitedin kanssa sarjan toiseksi tehokkain joukkue. Omiin meni kuitenkin maaleja aivan liikaa. Mikäli puolustuspää alkaa pitää paremmin, taistelee tälläkin kaudella mitaleista, mutta mestaruustaisteluun yltäminen vaatii jo suurempaa kehitysloikkaa.

Paras sijoitus: 4 mestaruutta
Kotikenttä: Tapiolan Urheilupuisto
Twitter: https://twitter.com/FCHonkaNaiset
Instagram: https://www.instagram.com/fchonkanaiset/
Kapteeni: Milla Punsar

Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla PK-35 Vantaan joukkue-esittely


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.