Bundesliigasta tupsahti tiistaina massiivinen siirtouutinen, kun Bayern München tiedotti palkanneensa uudeksi ensi kaudella aloittavaksi valmentajakseen 33-vuotiaan Julian Nagelsmannin. Nagelsmann siirtyy Bayerniin Bundesliigassa toisena olevan RB Leipzigin valmentajan paikalta. RB Leipzig saa Nagelsmannista tuntuvan siirtokorvauksen.

Nagelsmann on tehnyt Leipzigissa erittäin hyvää työtä, sillä joukkue on ollut viime vuosina Bayernin ykköshaastaja Bundesliigassa ja edennyt pitkälle pudotuspeleihin myös Mestarien liigassa. Nyt seura joutuu kuitenkin etsimään uuden ykkösvalmentajan.

Huhuissa ykkösnimeksi on nostettu yhdysvaltalainen Jesse Marsch, joka valmentaa tällä kaudella saman Red Bull -konsernin toista seuraa, itävaltalaista Red Bull Salzburgia. RB Leipzigin johtokunnan puheenjohtaja Oliver Mintzlaff kiisti Marschin tehneen jo sopimuksen, mutta yksi vaihtoehdoista hän mitä ilmeisimmin on.

– Teemme intensiivistä työtä Nagelsmannin seuraajan löytämiseksi. Meillä on kolmen nimen shortlist. Sen voin tässä ja nyt kiistää, että Jesse Marschin kanssa olisi jo asioista sovittu, Mintzlaff sanoi tiistaisessa etälehdistötilaisuudessa.

47-vuotias Jesse Marsch pelasi 14 kauden ajan Pohjois-Amerikan MLS-sarjassa. Päävalmentajana hän on toiminut kolmessa seurassa: MLS:n Montreal Impactissa ja New York Red Bullsissa sekä viimeisten kahden kauden ajan Red Bull Salzburgissa. Kaudella 2018-2019 hän toimi RB Leipzigissa Ralf Rangnickin apulaisvalmentajana.

Jos Marschista Leipzigin päävalmentaja tulee, jatkaa hän yhteistä matkaansa USA:n maajoukkuepelaaja Tyler Adamsin kanssa. Adams pelasi Marschin alaisuudessa jo New Yorkissa.

Marschin ohella Leipzigin valmentajaksi on huhuttu Ajaxin Erik ten Hagia. Listan kolmannesta nimestä ei ole saksalaismediassa konsensusta.

”Ensi kaudella Nagelsmannin kimppuun”

Bayern München maksaa Leipzigille Nagelsmannista peräti 15 miljoonan euron siirtokorvauksen. Bonuspykälien täyttyessä summa voi nousta jopa 25 miljoonaan. Bayernissa uskotaan Nagelsmanniin vankasti, sillä hän sai valmentajalle harvinaisen pitkän, viisivuotisen sopimuksen. Hevillä ei Leipzig valmentajastaan hellittänyt.

– Asetimme hänen siirrolleen kaksi ehtoa: massiivisen korkean siirtokorvauksen sekä sen, että kaikki ratkaistaisiin muutamien päivien aikana. Toivoimme, etteivät vaatimuksemme täyttyisi, mutta Bayern päätti toisin. Niinpä mekin päätimme antaa hänen mennä, Mintzlaff kertoi.

Nagelsmann itse suhtautui massiviseen siirtosummaansa kyynisesti.

– Minun mielestäni yksikään ihminen ei ole tuollaisten rahasummien arvoinen. En kuitenkaan pelkää korkeaa siirtokorvausta. Monista pelaajista maksetaan selvästi enemmän, ja heidänkin pitää pärjätä korvauksien tuomien paineiden kanssa. Niin minunkin, Nagelsmann totesi.

– Minä en myöskään määritellyt siirtosummaa ja sanonut: ”Minä olen juuri tuon arvoinen, ja jos haluatte minut, teidän pitää maksaa tasan noin paljon”. Ne ovat seurojen välisiä asioita.

RB Leipzigilla on yhä mahdollisuus seurahistorian ensimmäiseen pokaaliin, sillä se on mukana Saksan Cupin välierissä, suurimpana voittajasuosikkina neljästä mukanaolevasta seurasta.

[readmore from=RB-Leipzig]

– Nyt Nagelsmannin on vielä tehtävä tulosta. Odotamme häneltä ennätyksellistä kautta ja seuran ensimmäistä pokaalia. Sitten käymme taas hyökkäykseen. Aiomme vahvistaa joukkuetta entisestään. Ensi kauden teema on: täysi hyökkäys Julian Nagelsmannin ja FC Bayernin kimppuun, Mintzlaff hekumoi.

Nagelsmann jatkaa Bayernissakin toppari Dayot Upamecanon valmentajana, sillä Bayern hankki ranskalaisen jo kauan sitten 42,5 miljoonan euron siirtosummalla. Muita nykyisiä pelaajiaan ei Nagelsmann aio mukanaan Baijeriin viedä. Sen sijaan apulaisvalmentaja Benjamin Glück ja joukkueenjohtaja Timmo Hardung seuraavat Nagelsmannia Bayern Müncheniin.

– He olivat mukanani jo Hoffenheimissa ja jatkavat kanssani edelleen. Näin on seuran kanssa sovittu, Nagelsmann vahvisti.

Lähteet: Transfermarkt ja AS