KuPS vakuuttavalla esityksellä Suomen Cupin loppuotteluun

© Kuva: Juha Tamminen

KuPS on Suomen Cupin ensimmäinen finalistijoukkue. Kuopiolaisseura löi lauantaina kotinurmellaan välierässä FC Hongan 2-1-lukemin.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti, eikä päästänyt Honkaa etenemään pallon kanssa.

KuPS:n avausosuma syntyi puolen tunnin kohdalla, kun Urho Nissilän laukaus kimposi tolpasta Janis Ikaunieksille, joka hoiti homman loppuun.

Honka ei päässyt KuPS:n prässin alta usein ulos, mutta kun se pääsi, se väläytteli myös vaarallisuuttaan. Yksi näistä kerroista sattui 35. minuutilla, kun Darren Smith sai pallon juoksuun oikealle laidalle ja keskitti sen Niklas Pyyhtiälle, joka puski täysin vapaasti pelivälineen verkkoon. Pyyhtiän maali jäi myös Hongan ainoaksi maalintekoyritykseksi avausjaksolla. Espoolaiset eivät muutenkaan maalipaikoilla juhlineet.

Myös pelin voittomaali nähtiin jo ennen taukovihellystä. KuPS:n Daniel Carrillo haki vasemman jalkansa vapaaksi ja löysi keskityksellään Santeri Haaralan, joka jatkoi pallon päällään verkkoon. Hongan maalivahti Tim Murray yritti päästä syöttöön väliin, mutta haroi tyhjää ja jätti siten puolustajat toivottoman torjuntatyön eteen.

KuPS kohtaa loppuottelussa HJK:n, joka kaatoi FC Interin toisessa välieräkamppailussa 4-0.


Jamaika – Meksiko | Jamaika venyy! ⭐️⭐️½