Roberto Carlos kuuluu historian parhaimpien laitapuolustajien joukkoon.

48-vuotias Carlos edusti ammattilaisurallaan muun muassa Internazionalea ja Real Madridia. Carlos ehti viettää Interissä vain yhden kauden ennen siirtoaan Real Madridiin.

Carlos vietti Real Madridissa lopulta 11 vuotta. Carlos voitti seurassa kolmesti Mestarien liigan ja neljästi La Ligan mestaruuden.

Legendaarinen italialaisvalmentaja Fabio Capello ja Carlos kommentoivat yhdessä tiistaina pelattua Real Madridin ja Chelsean välistä ottelua Sky Sportsilla. Capello paljasti samalla, miten Carlos päätyi Real Madridiin.

Capellon mukaan Inter halusi päästä hinnalla millä hyvänsä eroon Carlosista, joka oli edustanut seuraa vain yhden kauden ajan. Carlos siirtyi Interistä Real Madridiin kuudella miljoonalla eurolla kesällä 1996.

– Vain he eivät ymmärtäneet, minkälainen pelaaja Carlos oli. He väittivät, ettei Carlos osannut puolustaa ja päästivät hänet lähtemään. En voinut uskoa sitä todeksi.

Giovanni Branchini (Carlosin silloinen agentti) tapasi minut ja kertoi Interin haluavan päästä eroon Carlosista. Oletin hänen vitsailevan, enkä uskonut sitä. Sitten hän lähetti minulle faksin, jossa oli merkattu ylös myyntihinta.

– Soitin välittömästi Real Madridin puheenjohtajalle ja pyysin häntä matkustamaan Italiaan, koska tiesin kaikkien seurojen menevän sinne, kun mediat julkaisevat uutisen. Pääsimme yhteisymmärrykseen Carlosin siirrosta alle vuorokaudessa.

Lähde: Mundo Deportivo