Maanantain vastaisena yönä julkistetut viralliset suunnitelmat uudesta Euroopan Superliigasta eivät ole saaneet kovin ylistävää vastaanottoa. Kannattajat, poliitikot ja liigapomot ovat suhtautuneet hankkeeseen hyvin negatiivisesti ja UEFA on ottanut asiaan erityisen jyrkän kannan.

Suomalaisista jalkapallovaikuttajista kenties arvovaltaisin henkilö hanketta kommentoimaan on HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti, joka on myös Euroopan seurajoukkueiden järjestön ECA:n varapuheenjohtaja. Riihilahti julkaisi myöhään maanantai-iltana aiheesta kaksi twiittiä, joista ensimmäisessä hän avaa omia tuntojaan ja toisessa jakaa ECA:n virallisen kannan.

– Tämä on ollut mitä absurdein sunnuntai, eikä se näytä oleva vielä lähellekään ohi, Riihilahti twiittasi tuntemuksistaan.

Aki Riihilahti

@akiriihilahti
This has been the most absurd sunday and seems far from over yet.

Toiseen twiittiinsä Riihilahti postasi ECA:n kannanoton. ECA muistutti edustavansa 246 seuraa ympäri Eurooppaa ja korosti, että se jatkaa edelleen kehitystyötä UEFA:n kanssa. UEFA:n on ollut määrä julkaista Mestarien liigaa koskeva formaattiuudistuksensa maanantaina. Mestarien Liigan on suunniteltu laajenevan 36 joukkueen kilpailuksi kaudesta 2024-2025 alkaen. ”Suljettua Superliiga-mallia” ECA sanoi vastustavansa jyrkästi.

Kaikki Euroopan Superliigan 12 perustajaseuraa (Liverpool, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, Internazionale ja AC Milan) erosivat myöhään sunnuntai-iltana ECA:sta. Myös ECA:n puheenjohtaja, Juventuksen toimitusjohtaja ja yksi Euroopan Superliigan johtokunnan varapuheenjohtajista, Andrea Agnelli on tiettävästi jättänyt eroanomuksensa.

The Spectator Index

@spectatorindex
BREAKING: Twelve clubs forming Super League all quit the European Club Association