Mestarien liigan puolivälieräparit olivat kaikki ennakkoon herkullisia. Eilen keskiviikkona pelattiin ehkä se kaikkein herkullisin, kun vastakkain asettuivat viime kauden finalistit Bayern München ja Paris Saint-Germain. Ottelupari oli ennakoissa paljon laimeampi kuin mitä kentällä nähtiin alkuvihellyksen soitua. Mikä uskomaton ilta!

Bayern ja PSG tarjosivat todellisen klassikko-ottelun, spektaakkelin, henkeäsalpaavan 90-minuuttisen, jonka jälkeen on jälleen syytä varmistaa, löysikö Tuomas Virkkunen kotiin äänensä ja hiustensa kanssa vai ilman. Ottelu oli tykitystä alusta loppuun asti.

Joukkueet keräsivät maaliodottamaa lähteestä riippuen jopa yli kuuden maalin verran, ja tästä suuri osa kirjattiin kotijoukkue Bayernille. PSG kuitenkin teki käsittämättömät kolme vierasmaalia laadukkailla viimeistelyillään ja paikoin nerokkaiden yksilöratkaisuiden siivittämänä.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Driblab

@driblab
Mauricio Pochettino can be very happy with the result.
Hansi Flick? He missed Robert Lewandowski 👀👇

Toistan monesti Eduardo Galeanon ajattelua hänen teoksestaan Jalkapallo valossa ja varjossa: ”En ole enempää kuin hyvän jalkapallon kerjäläinen. Rukoilen vain yhtä hyvää tilannetta, Luojan tähden. Ja kun hyvä jalkapallo tapahtuu, en välitä kuka sitä tekee.”

Eilen tuo toteutui kaikessa kauneudessaan ja enemmässäkin määrin.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

B̷𝕦𝕛𝕒 ➉

@Bujamies

B̷𝕦𝕛𝕒 ➉

@Bujamies
Häikäisevä syöttö ja oivallus. Tämän takia jalkapallo ja urheilu tarvitsee todellisia taitelijoita.
Rukoilen: edes yksi hyvä tilanne, luojan tähden. Näiden suoritusten jälkeen voisi vaikka lähteä onnellisena.

Neymarin nerokas syöttö Marquinhosille olisi riittänyt, mutta sen lisäksi näimme muun muassa:

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

The Tactical Times

@Tactical_Times
Marquinhos was the only one who saw that pass as a possibility. Neymar is unreal.

Ja paljon muuta.

Tämänkään ottelun jälkeen kukaan ei tule sanomaan poikkisanaa jalkapalloa kohtaan. Olkaa vain hyvät ja istukaa. Istukaa ja katsokaa, nauttikaa tarkasti valikoituja virvokkeita ja ottakaa jokaisesta sekunnista, syötöstä ja liikkeestä kaikki irti.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Between The Posts

@BetweenThePosts
Now _that_ was a fun game of football! #BAYPSG

Periaatteessahan tällaista monet meistä odottivat viime kauden finaalilta, uskoisin. Bayernin korkea linja oli aina se asia, johon monet odottivat Bavarian suuruuden karahtavan, mutta vielä viime kaudella niin ei käynyt. Tällä kaudella Bayern ei ole puolustanut tilanteenvaihtoja yhtä hyvin, ja vastustajat ovat paljastaneet sen linjaa jotakuinkin säännöllisesti.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

B̷𝕦𝕛𝕒 ➉

@Bujamies
Münchenissä tapahtuu nyt aikalailla se mitä odotettiin viime kauden finaalissa tapahtuvaksi.

Onko käynyt niin, että vastustajat ovat nyt analysoineet Bayernia ja osaavat pelata ja hyödyntää sen heikkouksia – vahvuus on kääntynyt Bayernia vastaan?

PSG puolusti mielellään matalassa tai keskimatalassa blokissa Bayernia vastaan läpi ottelun. Samaa se yritti viime kauden finaalissa, mutta silloin Bayernin prässi ei antanut sille paikoin edes mahdollisuuksia edetä tai rakentaa kunnollisia hyökkäyksiä. Nopeat tilanteenvaihdot Bayern puolusti tuolloin pois suht vaivattomasti.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Carl Carpenter Videos

@C_Carpenter14
Bayern have been set-up very poorly all season to defend in transition. When you play like that against quality decision makers and players capable of taking advantage of those good decisions: that's what happens.

On hyvin mahdollista, että Bayernin kohdalla konkretisoituvat pandemia-ajan haasteet fyysisessä mielessä, ja nämä ongelmat – etukädessä väsymys – tuottavat haasteita myös pelitaktisiin asioihin. Hansi Flick teki kolme vaihtoa avausjaksolla, joskin pelin virtaus kääntyi enemmän Bayernille mitä pidemmälle edettiin.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Kevin Chroust

@kevinchroust
Bayern Munich have had an xG of over 3.50 in 55 competitive matches since the start of 2015/16. They've lost one ⬇️ and drawn two.
#UCL #BayernPSG

Bayern pääsi toisella jaksolla tasoihin, kun Müller hiipi boksiin kuin kissa ja puski pallon Navasin taakse. Saimme myös hetken nauttia jalkapallomaailman raivokkaimmasta (joidenkin mielestä raivostuttavimmasta) tuuletuksesta, mikä kruunasi iltaa neutraalin katsojan kotikatsomossa. Mbappé kuitenkin karkasi vielä maalintekoon, mikä takasi todella ison ja tärkeän kolmannen vierasmaalin pariisilaisseuralle.

Ottelupari on kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi, se lienee päivänselvää eilisen karnevaalin jälkeen. Bayern jäi kaipaamaan maailman parasta hyökkääjäänsä, mutta siitä huolimatta sillä on Pariisissa kaikki mahdollisuudet nousta voittoon. Kun luo tuon verran odottamaa ja hallitsee alue 14:ää kuten Bayern teki, ei tarvitse kuin tehdä maalit. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta hyökkäyksellisesti Bayernin ei tarvitse olla huolissaan.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Between The Posts

@BetweenThePosts
Good night. 🙈

Toisaalta, onko puolustuksellisestikaan? Ehkä PSG osoitti, että vastustajan on pelattava täydellisesti heitä vastaan sikäli kun peluuttavat korkeaa linjaa. Nopeissa tilanteenvaihdoissa PSG oli vaarallisimmillaan, mutta muuten? Kyllä, PSG:n taktiikka perustui paljon puolustamisen kautta avattaviin hyökkäyksiin, eikä se juuri täydellisen alkunsa ansiosta pelannut pitkiä hyökkäyksiä toisin kuin läpi ottelun korkealla pelannut Bayern.

Joskus jalkapallo muuttaa kirpeytensä limonadiksi. Nykyään aika ajoin tuntuu, että moderni jalkapallo tekee jollain tapaa harhaiseksi. Galeanon mukaan maalit ovat jalkapallon orgasmeja, ja nykyaikana – kuten orgasmit – myös maalit ovat alati katoava ja vähenevä tapahtuma. No, eilen tiedätte mitä hyvän jalkapallon kerjäläiset saivat.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Tim Vickery

@Tim_Vickery
Modern football gives you plenty of reasons to be left feeling disillusioned, and I fear there are more on the way.
But then it gives you a spectacle like Bayern-PSG....

Jalkapallo on ruokaa sitä katsoville silmille ja iloa sitä pelaavalle keholle. Eilen se oli molempia myös pandemian keskellä ryvettyvälle sohvaperunalle. Bayern ja PSG palauttivat nautinnon pandemia-ajan jalkapalloon. Se oli ottelu, jota ei halua ylianalysoida, ja se oli ilta jolloin pääsi irti todellisuudesta.

Sain hieman takaisin tunnetta siitä, mitä futis on silloin kun siitä eniten nauttii ja pystyin kuvittelemaan huutavat fanit stadionin lehtereille heittokaljojensa kanssa. Vielä joku päivä tällaisia otteluita tulee lisää, ja silloin anomme vastaavia suorituksia katsomoista käsin.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kylian Mbappé tarjosi joukkueelleen ja katsojille kahden maalin illan. Kuva: Getty Images

Oli unohtumaton voimaantumisen kokemus, kun tietyllä tapaa raaka jalkapallo sellaisena kuin monet sen haluavat nähdä virtasi läpi kehon. Huomasi ja muisti, että mitä tarkemmaksi jalkapallo menee, sitä suurempi mielihyvä on nähdä tällaisia otteluita, jotka ovat täysin ennustamattomia ja aika ajoin päättömiä. Jalkapallo on ennustamattomuuden taidetta. Kun sitä vähiten odottaa, peli yllättää kaikista suurimmin.