Bundesliigassa toisena oleva ja vielä Saksan Cupin voitosta taisteleva RB Leipzig tiedottaa kotisivuillaan löytäneensä seuraajan Bayern Müncheniin siirtyvälle valmentajalleen Julian Nagelsmannille. Leipzigin uusi valmentaja on 47-vuotias Jesse Marsch, jonka kanssa seura on solminut kaksivuotisen sopimuksen.

RB Leipzig

@RBLeipzig
+++ Trainerfrage geklärt +++

Jesse #Marsch wird zur Saison 2021/22 neuer Cheftrainer von RB Leipzig 🤝

Damit übernimmt er zum 01. Juli die Position von Julian #Nagelsmann, der zur neuen Spielzeit zum @FCBayern wechselt.

Alle Infos 👉 bit.ly/NeuerCheftrain…

Marsch tulee Leipzigiin Red Bull -energiajuomakonsernin toisesta seurasta, sillä viimeisten kahden kauden ajan hän on valmentanut itävaltalaista Red Bull Salzburgia. Myös Leipzig on jo tuttu työympäristö, sillä hän toimi kaudella 2018-2019 joukkueessa Ralf Rangnickin apulaisvalmentajana.

Vuosina 2015-2018 Marsch valmensi kolmen ja puolen vuoden ajan MLS:ssä New York Red Bullsia. Vuonna 2015 hänet valittiin MLS:n vuoden valmentajaksi. Hän pelasi MLS:ssä itse keskikenttäpelaajana 359 ottelua, sekä myös kaksi ottelua USA:n maajoukkueessa.

Tällä kaudella Marschin valmentama Salzburg on lähellä Itävallan tuplamestaruutta, jollaisen se voitti myös viime vuonna. Salzburgissa hänestä tuli myös ensimmäinen yhdysvaltalaisvalmentajaa UEFA:n Mestarien liigassa, sillä Marsch on seissyt UCL:ssä kentän laidalla jo 12 ottelussa. Leipzigissa näitä pelejä on luvassa runsaasti lisää.

– Saimme Jesse Marschissa päävalmentajaksemme toivomamme ehdokkaan, RB Leipzigin johtokunnan puheenjohtaja Oliver Mintzlaff kommentoi.

[readmore from=RB-Leipzig]

– Jesse on tehnyt kaikissa tähänastisissa seuroissaan erinomaista työtä ja kehittynyt askel askeleelta. On tietysti suuri etu, että hän on jo työskennellyt vuoden ajan RB Leipzigissa. Jesse tuntee seuran, Leipzigin kaupungin ja ennen kaikkea seura- ja pelifilosofiamme.

Jesse Marschista oli huhujen mukaan kiinnostunut myös Valioliigan Tottenham.