Talven siirtoikkunan viimeisenä päivänä nähtiin suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen siirto, kun Veikkausliigassa erinomaisen viime kauden pelannut 18-vuotias superlupaus Naatan Skyttä siirtyi neljän ja puolen vuoden sopimuksella perinteikkääseen Toulouse FC:hen, jonka edustusjoukkue pelaa tätä nykyä Ranskan toisella sarjatasolla. MTV Urheilun tietojen mukaan Ilves sai suomalaisesta reilun puolen miljoonan euron siirtokorvauksen.

Siirrosta on nyt kulunut reilut kaksi kuukautta, mutta vielä ei Skyttää ole Toulousen edustusjoukkueen kokoonpanossa nähty. Skyttä koki maaliskuussa pienen loukkaantumisen ja kävi lisäksi kotimaassa ylioppilaskirjoituksissa. Toulouse kohtaa keskiviikkona Ranskan Cupin neljännesvälierissä viidennen sarjatason Saumur Olympique’n, ja Toulousen valmentaja Patrice Garandelta kysyttiin Skytästä ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

– Hän palasi kotimaahansa tutkintokokeita varten ja palasi vasta äskettäin takaisin, Garande totesi medialle Les Violets -sivuston mukaan.

Skyttä itse kertoi loukkaantumisestaan tarkemmin MTV Urheilun haastattelussa (koko juttu löytyy täältä).

– Reservijoukkueen mukana pelasin yhden jakson ja tein maalin, mutta aika nopeasti sen jälkeen nivuseeni tuli pieni repeämä, jonka vuoksi olen joutunut olemaan sivussa harjoituksista, Skyttä kertoi MTV:lle.

– Nyt alan olla pikkuhiljaa taas täydessä pelikunnossa, joten toivottavasti homma lähtee rullaamaan hyvin edustusjoukkueessa, jossa taso on kova ja laaja.

Skyttä kertoi olevansa tyytyväinen siihen, miten Toulouse on hoitanut kaikkia käytännön asioita. Kesken sarjakauden mukaan liittyminen oli kuitenkin haastava alku uudessa seurassa.

– Tuntuihan se treenitempo aluksi ihan hemmetin kovalta. Totta kai keskittymisen pitää olla jatkuvasti täydellistä – ja voin myöntää, että olin melko jumissa alkuvaiheessa, Pikkuhuuhkajien pelintekijä tunnusti.

[readmore from=Skyttä-Naatan]

Skyttä muutti tiistaina omaan asuntoonsa Toulousessa. Elämää määrittelevät Ranskan tiukat koronarajoitukset, ja harjoitusten lisäksi aikaa onkin vienyt eniten ranskan opiskelu.

– Kuusi kertaa viikossa opiskelen haastavaa kieltä ja opettajalla on hieman vaikeuksia englannin kanssa, joten työsarkaa riittää, Skyttä totesi.