Ilveksen hyökkäävä keskikenttäpelaaja Naatan Skyttä siirtyy ranskalaisen Toulousen riveihin 4,5 vuoden sopimuksella.

Skyttä, 18, on Ilveksen oma kasvatti, joka on pelannut seuran edustusjoukkueessa 34 ottelua tehden niissä yhteensä yhdeksän maalia ja syöttäen neljä.

Ilves kertoo tiedotteessaan, että Skyttä on ollut ulkomaalaisten seurojen kiikarissa jo muutaman vuoden ajan, ja viime kaudella kiinnostus ulkomailta kasvoi entisestään hänen esiintyessä edukseen Veikkausliigassa.

– Erittäin hyvät ja odottavaiset fiilikset ovat tällä hetkellä. Tämä on todella hieno mahdollisuus ja odotan jo pääseväni aloittamaan siellä. Aika moni futiksen seuraaja tietää Toulousen, sen verran tunnettu seura on kyseessä. Suurseura ja iso kaupunki Ranskassa, mikäs sen parempi lähtökohta olisikaan.

Skyttä oli jo valmistautunut pelaamaan Ilveksessä myös alkavalla kaudella, kunnes siirtoasiat lähtivät kunnolla rullaamaan.

– Eihän tässä varma voinut olla oikein mistään. Koronakin sekoittaa paljon siirtomarkkinoita, kun seurojen taloudelliset tilanteet vaihtelevat. Sikäli olin luottavaisin mielin, että tiesin siirron ulkomaille jossain vaiheessa tapahtuvan. Lähtökohtaisesti olin valmistautunut pelaamaan Ilveksessä ainakin kevätkauden. Hiukan se tietysti stressasi, kun siirtoikkunan umpeutuminen läheni ja odotettu siirto ei näyttänyt tapahtuvan tämän siirtoikkunan aikana.

– Olemme analysoineet, millainen joukkue Toulouse on ja kuinka hyvin se minulle sopii. Tarkasti harkittu vaihtoehto kyseessä, olihan yhteydenottoja muistakin seuroista. Toulouse oli näistä minulle paras vaihtoehto.

– Kevätkausi menee todennäköisesti pitkälti sopeutuessa täysiin uusiin olosuhteisiin. Uusi maa, uusi kaupunki, uusi joukkue, uusi kieli ja uutta kaikki muukin. Tavoitteena on päästä hyvin joukkueeseen mukaan ja päästä tekemään debyytti vielä tämän kauden puolella. Seuraavalla kaudella on tarkoitus lyödä sitten itseni lopulta läpi.

– Haikein mielin lähden Tampereelta ja Ilveksestä. Aina olen Ilveksessä pelannut, se on kasvattiseurani ja Suomen ylivoimaisesti paras seura. Kiitän Ilvestä kaikesta, mitä minun eteeni on tehty näiden vuosien aikana. Iso kiitos kaikille Ilves-valmentajille ja muille taustaihmisille, jotka minua ovat matkan varrella auttaneet, pelikavereille sekä Ilves-faneille. Upeita vuosia ja upeita ihmisiä, en tule kyllä koskaan unohtamaan. Mies voi lähteä Ilveksestä, mutta Ilves ei koskaan lähde miehestä.

Toulouse putosi viime kauden päätteeksi Ranskan pääsarjasta, mutta se on parhaillaan Ligue 2:ssa toisena, eli suoran nousijan paikalla.

Toulouse FC

@ToulouseFC
#Mercato ✍️
En ces dernières heures du mercato, le TFC s'attache les services du milieu de terrain offensif finlandais Naatan #Skyttä.

Tervetuloa!

toulousefc.com/fr/le-toulouse…

✍️✅ Naatan Skyttä siirtyy 4,5 vuoden sopimuksella Ranskaan @ToulouseFC riveihin. Lue Naatin mietteet siirrosta 👉 ilvesedustus.fi/naatan-skytta-…

#ilves #veikkausliiga #tampere #keltavihreä🟡🟢

Artikkelia päivitetään.