Supertähdeltä nimikirjoituksia Mestarien liigan ottelussa metsästäneelle linjatuomarille kova rangaistus kotimaassaan

© Kuva: Getty Images

Erling Braut Hålandilta nimikirjoitusta pyytänyt linjatuomari Octavian Sovre on väliaikaisesti hyllytetty tehtävästään. Romanialaistuomari kuvattiin tiistain Manchester Cityä vastaan pelatun Mestarien ottelun jälkeen pelaajatunnelissa pyytämässä Borussia Dortmundin tähtihyökkääjältä allekirjoitusta keltaiseen ja punaiseen korttiinsa.

Sovrella ei ole hyllytyksen aikana lupaa viheltää Romanian pääsarjan otteluissa. Tuomarin kotimaasta tulevien raporttien mukaan mies on kerännyt jo viiden vuoden ajan huippupelaajilta nimikirjoituksia hyvään tarkoitukseen kerätäkseen varoja autismin hoitokeskuksen rakentamiseen.

Romanian median mukaan erotuomarikomitea on päättänyt rangaista Sovrea virallisella väliaikaisella toimitsijakiellolla.

UEFA:n erotuomaripäällikkö Roberto Rosetti kirjoitti aiemmin varoituksen erotuomariryhmille, kuinka tuomittiva teko pelaajan nimikirjoituksen pyytäminen on.

– UEFA tehnyt töitä saadaakseen teille saman kunnioituksen mitä pelaajat ansaitsevat ja te tuomarit ovat auttaneet siinä olemalla: urheiluhenkisiä, johtavia, kunnioittavia ja ammattilaisia, Rosetti kirjoitti keskiviikkona.

– Jos haluat saman kunnioituksen kuin pelaajat, miksi te pyytäisitte heidän nimikirjoituksiaan tai pelipaitoja? Pyytävätkö he teiltä vastaavaa?

– Tätä ei voi millään hyväksyä. Kyse on arvokkuudesta, älkääkö unohtako niitä lukuisia TV-kameroita. Ne näkevät kaiken.

Lähde: Daily Mail


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?