Tässä Veikkausliigan parhaat hankinnat kaudelle 2021

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga-kauden 2021 ensimmäiset ottelut on jo pelattu, ja viikovaihteessa on luvassa lisää.

Siirtomarkkinoilla on ollut talvella ja keväällä kuhinaa. Ulkomailta haaviin on tarttunut muutama kiehtova nimi, mutta mielenkiintoisimmat hankinnat ovat tapahtuneet sarjan sisällä, osittain koronapandemian sanelemana.

SuomiFutis on listannut viisi hankintaa, joiden uskomme loistavan muita kirkkaammin alkaneella kaudella.

5. Juho Hyvärinen, RoPS – FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

Hyvärisestä, 21, näki jo hyvissä ajoin, että hänestä on kasvamassa jotain suurta.

Hänelle kertyi lopulta Rovaniemellä hieman yli sata peliä, ja viimeistään viime kauden putoamisen jälkeen oli aika vaihtaa maisemaa. Nuorten maajoukkueiden vakiokasvo valitsi uudeksi seurakseen Interin, jossa hänelle on luvassa runsaasti vastuuta.

Interin kannalta Hyvärisen siirto oli kannattava useassakin mielessä. Turkulaisryhmä sai erittäin hyvän pelaajan oikealle laidalleen, ja kahden vuoden sopimus takaa sen, että Inter voi saada hänestä hyvän korvauksen, jos Hyvärinen jatkaa vielä isompiin ympyröihin.

Liigakauden avauksessa syntyi jo komea voittomaali KuPS:n verkkoon.

4. Mika Hilander, Ilves – FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

Yksi liigan parhaista maalivahdeista vaihtoi seuraa Pirkanmaan sisällä.

Hilander, 37, oli vähintään yhtä iso hankinta Hakalta kuin hän oli menetys llvekselle. Maalivahtipelaaminen oli yksi Hakan isoista ongelmista viime kaudella, mutta tänä vuonna menestymisen ei pitäisi jäädä veräjänvartijasta kiinni.

Valkeakoskelle saatiin tolppien väliin uusi puolustuksen johtaja, jolla ei ole suuria heikkouksia. Ulottuvainen Hilander on lisäksi hyvä avaamaan peliä.

3. Diogo Tomas, Ilves – KuPS

Kuva: Juha Tamminen

Tampereella harmiteltiin syystäkin, kun Tomas, 23, jätti Tammelan taakseen ja suuntasi Savoon. Hän on Ilveksen oma kasvatti, joka nautti suurta suosiota kannattajien keskuudessa.

Kovaotteinen toppari on noussut pelipaikkansa kyvykkäimpien edustajien joukkoon Veikkausliigassa ja sarjan suurimpiin hahmoihin. Tomas ei kaihda hyökkääjien kiusaamista tai tilanteita, joissa voi sattua.

Hän tarjoaa myös uuden ulottuvuuden hyökkäyspelaamiseen otteluiden loppuhetkillä, mistä kertovat seitsemän maalia Ilveksen paidassa.

2. Javier Hervás, FC Honka – FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti nappasi yhden liigan peliälykkäimmistä yksilöistä keskikentälleen, kun se naarasi Hongasta lähteneen Hervásin, 31, mastokaupunkiin.

Espanjalaispelaajan teknisyys ei näy nopeina harhautuksina, vaan laadukkaina kosketuksina ja syöttöinä. Hervás on loistavan vasemman jalkansa ansiosta myös iso apu erikoistilanteissa.

Yhdysvaltoihin siirtynyt Mikko Kuningas oli iso menetys Lahdelle, mutta Mustat Kuhnurit sai hankittua hänen tilalleen kokeneen johtajan ja monipuolisemman pelaajan.

1. Filip Valenčič, FC Inter – HJK

Kuva: Juha Tamminen

Kuinka pahasti voi mennä vikaan, jos värvää sarjan parhaan hyökkäyspään pelaajan? Hallitseva tuplamestari HJK näytti hauistaan hankkimalla Valenčičin, 29, takaisin Töölöön.

Slovenialaistaituri on ollut kahdesti Veikkausliigan paras pelaaja ja kertaalleen paras maalintekijä, eikä olisi suuri ihme, jos hän kamppailisi kummastakin tittelistä myös tänä vuonna.

Valenčičilla on todella kovat näytöt Veikkausliigasta PS Kemin, Interin ja HJK:n riveistä. 98 ottelussa hän on tehnyt yhteensä 40 maalia ja syöttänyt 23.

Kuluvan sarjakauden avausottelussa saatiin esimakua siitä, mitä Valenčičilta on lupa odottaa. HJK voitti Hongan 4-2 ja Valenčič tilastoi itselleen yhden osuman ja maalisyötön. Tehojensa lisäksi hän osallistui aktiivisesti hyökkäyspelin rakenteluun ja loi jatkuvaa uhkaa espoolaisten puolustukselle.

Tutustu ennakkopakettiimme Veikkausliigasta TÄÄLTÄ.


Jamaika – Meksiko | Jamaika venyy! ⭐️⭐️½