The Guardianin saamien tietojen mukaan UEFA on rankaisemassa kaikkia 12 seuraa, jotka ilmoittautuivat viime sunnuntaina nopeasti kaatuneen Euroopan Superliigan perustajaseuroiksi.

UEFA:n presidentti Aleksander Ceferin on puolestaan vahvistanut slovenialaisen verkkosivuston 24UR:n tuoreessa haastattelussa, etteivät Superliigaan osallistuneet seurat selviä kuohuttaneesta tempauksestaan ilman seurauksia.

– Meidän puolellamme on 244 seuraa Euroopan 247 jalkapalloseurasta. Odotamme heidän (Superliiga-seurojen) ymmärtävän virheensä ja kärsimään tekojensa seuraukset, kertoi Ceferin.

– Siitä on hetki kulunut, kun viimeksi todistin tällaisen salaliiton tapahtuvan. Kuulin ajoittain huhuja siitä, että jotain olisi tapahtumassa, mutta olin naiivi.

– En olisi voinut uskoa, että ne ihmiset, keiden kanssa juttelin tulevaisuudestamme päivittäin, kaavailivatkin oikeasti tällaisia asioita selkiemme takana.

– Voin yhä istua kaikkien [seurajohtajien] vieressä, mutta olen asettanut istumajärjestyksen organisoimiimme otteluihin voidakseni istua hieman etäämmällä tietyistä ihmisistä.

– Itse asiassa, jos mikään seura haluaa pelata kilpailussamme, on heidän lähestyttävä meitä, jonka jälkeen käsittelemme tapahtuneen. En kuitenkaan halua mennä tässä yksityiskohtiin, sillä neuvottelemme yhä asianajajien kanssa.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

– Sanoisin, että englantilaisseurat tekivät kuitenkin hyvän päätöksen. Tulemme ottamaan [rangaistusten saralla] huomioon, että he myönsivät virheensä ja toimineensa väärin. Me kaikki teemme virheitä.

– UEFA:n ovet ovat auki, mutta samaan aikaan kaikkien on kärsittävä tekojensa seuraukset.

– Näen, että kaikki seurat voivat yhä olla osa UEFA:a. Minä henkilökohtaisesti en tule olemaan enää missään väleissä tiettyjen ihmisten kanssa, mutta osaan erottaa sen muista asioista.

Ed Aarons

@ed_aarons
Understand that Uefa is now considering imposing sanctions on the 12 clubs involved in the failed attempt to establish a breakaway European Super League. Story soon @guardian_sport

Valioliiga näkyy V Sportin kanavilla ja Viaplayssa.