West Ham on ollut kuluvan kauden suurin yllättäjä Valioliigassa.

Sensaatiomaisen kauden pelannut lontoolaisseura on tällä hetkellä Valioliigan seitsemännellä sijalla ja taistelee jopa paikasta Mestarien liigaan. Mikäli West Ham voittaa maanantai-iltana pelattavan rästiottelun Wolvesia vastaan, nousee se sarjassa neljännelle sijalle, eli viimeiselle Mestarien liigaan oikeuttavalle paikalle.

West Hamin upea kausi sai kuitenkin ikävän takaiskun maaliskuun maaottelutauon aikana, kun joukkueen kippari Declan Rice loukkaantui Englannin ja Puolan välisessä MM-karsintaottelussa.

22-vuotiaan Ricen vamma on osoittautunut odotettua pahemmaksi, sillä Telegraphin mukaan keskikenttäpelaaja on sivussa 4-6 viikon ajan. Valioliigakautta on jäljellä enää seitsemän viikkoa, joten Ricea ei välttämättä nähdä kentällä enää koko loppukauden aikana.

Ricen poissaolon merkitystä ei voi liikaa korostaa. Englantilainen on West Hamin joukkueen sydän, joka on pelannut tällä kaudella täydet minuutit joukkueensa kaikissa valioliigaotteluissa.

West Ham -luotsi David Moyesilla riittääkin pohdittavaa, miten Ricen jättämä aukko saadaan edes jokseenkin paikattua. Valitettava tosiasia on kuitenkin se, että West Ham menetti Ricen poissaolon myötä sydämensä – ja todennäköisesti myös sensaatiomaisen Mestarien liiga -paikan.