Borussia Dortmund kruunattiin torstaina Saksan Cupin mestariksi, kun se kaatoi RB Leipzigin kilpailun loppuottelussa 4-1.

Pelin avausmaali nähtiin jo viidennellä minuutilla, kun Jadon Sancho päätti nopean hyökkäyksen laukomalla rangaistusalueen tuntumasta kovan kudin takanurkkaan.

Dortmundin toinen osuma syntyi hieman puolen tunnin täyttymistä, kun Leipzig menetti pallon sivurajaheiton jälkeen. Marco Reus pelasi vauhtiin Erling Braut Hålandin, joka tuuppasi vielä Dayot Upamecanon tieltään ennen kuin sijoitti pelivälineen sisään.

Avausjakson viimeinen osuma oli suorastaan nöyryyttävä. Reus vältti Leipzigin paitsioansan ja karkasi läpiajoon Sanchon kanssa. Reus pelasi pallon täydellisellä hetkellä Sancholle, joka vei vielä Leipzigin puolustajan kahville ja odotti, että maalivahti Péter Gulácsi ryntää toivottomasti vedon tielle. Unkarilaisvahti antoi kaikkensa, muttei millään ennättänyt torjumaan.

Leipzig kavensi 71. minuutilla komealla osumalla. Christopher Nkunkua rikottiin rangaistusalueen rajalla, mutta tuomari antoi pelin jatkua, ja pallo tuli Dani Olmolle, joka täräytti sen voimalla ylänurkkaan.

Dortmund osui vielä kertaalleen loppuvihellyksen kynnyksellä. Leipzig menetti pallon hyökätessään lähes koko joukkueen voimin ja Dortmund iski vastaan. Sancho pelasi lopuksi pallon Hålandille, joka onnistui kaatumisestaan huolimatta toimittamaan pallon verkkoon.