Borussia Dortmund tiedottaa kotisivuillaan hankkineensa Bundesliiga-kilpailija VfB Stuttgartin riveistä 23-vuotiaan maalivahdin Gregor Kobelin. Kobel ja Dortmund allekirjoittivat viisivuotisen sopimuksen.

195-senttinen Kobel pelasi päättyneellä kaudella yhtä vaille kaikki Stuttgartin 34 sarjaottelusta. Hän on noussut myös Sveitsin A-maajoukkuerinkiin.

– Olemme iloisia, että Gregor Kobel päätti tulla Borussia Dortmundiin. Näemme hänessä suuren potentiaalin. Gregorin päämäärätietoisuus, kunnianhimo ja tasainen suoritustaso ovat huomionarvoisia, ja hän on maalivahtiprofiililtaan meille hyvin sopiva pelaaja, Dortmundin urheilujohtaja Michael Zorc kommentoi.

[readmore from=Borussia-Dortmund]

Transfermarktin mukaan Dortmund maksaa Kobelista Stuttgartille 15 miljoonan euron siirtokorvauksen. Summasta viidesosa menee Kobelin edelliselle seuralle Hoffenheimille.

Kobel on tällä hetkellä jo kolmas sveitsiläinen maalivahti Borussia Dortmundissa. 30-vuotiaalla Roman Bürkillä ja 33-vuotiaalla Marwin Hitzillä on sopimusta vielä kaksi kautta jäljellä. Todennäköisesti ainakin toisesta kuitenkin luovutaan. Lähtijän uskotaan olevan Bürki, jota on huhuttu vahvimmin AS Monacoon.