Kakkosbundesliigan päätöskierros päättyi hetki sitten Saksassa. Sarja huipentui erittäin jännittävään kierrokseen, sillä ennen viimeistä pelipäivää yksikään nousija ei ollut selvillä.

Ensi kaudeksi pääsarjatasolle nousevat VfL Bochum ja SpVgg Greuther Fürth, vaikka molemmilla oli sunnuntaina myös omat vaikeutensa.

Bochum johti sarjaa ennen viimeistä kierrosta, ja vaikka johtikin peliään ensimmäisen puoliajan jälkeen, oli vastustajajoukkue Sandhausenin nousu tasapeliin tunnin kohdalla sille kylmä suihku. Lopulta Bochum kuitenkin nousi 3-1-voittoon, ja juhlii koko 2. Bundesligan mestaruutta. Bochumin maalit tekivät Milos Pantovic, Anthony Losilla ja komean vapaapotkun pelin lopussa ampunut Robert Zulj.

Tim Sparvin entinen seura Greuther Fürth oli puolestaan kotipelissään Fortuna Düsseldorfia vastaan kahteen otteeseen tappiolla. Se myös pelasi koko toisen jakson vajaalla Anton Stachin saatua avausjakson lopussa kaksi lähes peräkkäistä keltaista korttia. Greuther Fürth kuitenkin käänsi tappioasemat 3-2-voitoksi ja nousi sarjan kakkosena Bundesliigaan. Ratkaisumaalin teki 83. minuutilla vain hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu nigerialaishyökkääjä Dickson Abiama.

Ennen päätöskierrosta suorassa nousussa oli vielä kiinni pohjoisrannikon Holstein Kiel, mutta se hävisi sunnuntaina kotonaan Darmstadtille 2-3. Kakkosbundesliigan maalikuninkuuden voittanut Serdar Dursun (27 maalia) teki vieraille kaksi maalia.

Sarjanousijat palaavat Saksan pääsarjatasolle pitkähkön tauon jälkeen. Bochum pelasi Bundesliigassa viimeksi kaudella 2009-2010. Greuther Fürthin toistaiseksi ainoa pääsarjakausi oli kausi 2012-2013.

Holstein Kiel etenee kuitenkin Bundesliigan karsintoihin, jossa se kohtaa pääsarjassa sijalle 16 sijoittuneen 1. FC Kölnin.

Kakkosbundesliigassa pelaa ensi kaudella erittäin monta perinteikästä ja maineikasta pääsarjaseuraa. Hamburger SV ei onnistunut palaamaan Bundesliigaan tälläkään kaudella, ja saa seurakseen kaksi muuta dinosaurusta, Schalken ja Werder Bremenin.

[readmore from=Bundesliiga]

HSV pelaa siis ensi kaudella Zweitessa Hampurin derbyjen (vs St.Pauli) lisäksi myös Nordderbyjä. Myös Fortuna Düsseldorf, Karlsruhe, Nürnberg ja Hannover ovat perinteikkäitä pääsarjaseuroja. 3. Bundesliigasta toiselle sarjatasolle nousivat entiset itäsaksalaiset Dynamo Dresden ja Hansa Rostock.

Kakkosbundesliigasta putosivat Braunschweig ja Würzburg. VfL Osnabrück karsii paikastaan 3. Bundesliigan Ingolstadtin kanssa.