Celticin entinen manageri Neil Lennon uskoo, että Huuhkajien tähtihyökkääjä Teemu Pukki siirtyi aikanaan liian aikaisin Skotlantiin.

Lennon toimi Celticin käskyttäjänä, kun skottijätti hankki 23-vuotiaan Pukin Schalkesta vuonna 2013. Pukista kaavailtiin korvaajaa Norwichiin siirtyneelle Gary Hooperille, mutta suomalaiskärki ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla tehtävässä.

Celtic lainasi Pukin vain yhden kauden jälkeen Brøndbyyn, jossa maaleja rupesi syntymään liukuhihnalta, ja hänet hankittiin pysyvästi Tanskaan. Vuonna 2018 Pukki siirtyi nykyiseen seuraansa Norwichiin, jossa meno on ollut entistä hurjempaa: hän on pelannut Kanarialintujen riveissä 126 ottelua tehden niissä yhteensä 67 maalia ja syöttäen 17.

Lennon on seurannut Pukin uraa suomalaisen lähdettyä Celticistä.

– Teemu Pukki tekee maaleja Norwichille, pelasivat he sitten Mestaruussarjassa tai Valioliigassa, kommentoi Lennon BBC Radio 5 Livelle.

– Hankin Teemun kahdeksan tai yhdeksän vuotta sitten. Hän teki ehkä 10, 12 maalia, mutta hän vain siirtyi ehkä liian aikaisin siihen ympäristöön, eikä se toiminut haluamallamme tavalla.

Lähde: The Pink Un