Chelsean upporikas miljardööriomistaja osti tämän puolen miljardin euron huvijahdin – on seuran veloista huolimatta valmis satsaamaan yhä enemmän myös uusiin pelaajiin

© Kuva: Getty Images

Koronakriisin sanotaan vaikuttaneen niin isojen kuin pientenkin jalkapalloseurojen talouteen. Talouskurimukselta on katsomojen tyhjennyttyä selvinnyt vain aniharva.

Massiivisia miljoonasummia on pandemian takia menettänyt myös Valioliigan kärkipään seuroihin lukeutuva Chelsea, joka tavoittelee keskiviikkona ensimmäistä Mestarien liigan loppuottelupaikkaansa yhdeksään vuoteen. Varsinaisesti Chelsean johtoportaassa ei tarvitse kuitenkaan kriisitunnelmissa rypeä, sillä seuran pääomistaja Roman Abramovitsin kirstussa ei kovin nopeasti ala pohja häämöttää.

Abramovits vastaanotti maaliskuussa – keskellä pahinta pandemiaa – uuden luksushuvijahtinsa, jonka nimeksi tuli Solaris, neuvostoliittolaisen tieteisromaanin mukaan. Solaris on 140 metriä pitkä ja sen lopulliseksi hinnaksi muodostui 500 miljoonaa euroa. Kuten allaolevista twiiteistä näkyy, teki Solariksella tiukkaa mahtua Bremerhavenin ahtaaseen satamakanavaan.

Vaikka sijoitus huimaakin päätä, ei Solaris ole edes Abramovitsin suurin huvijahti. Vuonna 2010 hän osti Eclipse-nimisen jahdin, jolla pituutta on 162 metriä. Kaikkiaan venäläismiljardööri omistaa viisi eri luksusjahtia.

Vaikka Chelsealla seurana on kokonaisvelkaa yhteensä 465 miljoonaa euroa, ei Abramovits ole ujostellut joukkueeseenkaan sijoittaa. Chelsea kulutti viime kesänä uusien pelaajien siirtokorvauksiin yhteensä noin 250 miljoonaa euroa – enemmän kuin mikään toinen seura maailmassa. Isolla rahalla hankittiin muun muassa Kai HavertzTimo Werner ja Hakim Ziyech.

Forbes-lehti arvioi Abramovitsin omaisuuden kokonaisarvoksi noin 15 miljardia euroa, joten miehellä on hyvin rahkeita sijoittaa sekä paatteihin että jalkapallojoukkueeseen. Hän on myös Venäjän presidentti Vladimir Putinin läheisiä ystäviä, ja onpa Abramovits ostanut Putinillekin oman huvijahdin. Vuonna 2018 hän oli joutumassa viisumivaikeuksiin Ison-Britannian kanssa, joten ratkaisuna ongelmaan Abramovits otti myös Israelin kansalaisuuden.

Vaikka Chelsea on lainannut 12 pelaajaa muihin seuroihin ympäri Eurooppaa, suunnittelee Abramovits kalliita pelaajahankintoja myös ensi kesänä. Huhuissa on mainittu muun muassa Borussia Dortmundin huippuhyökkääjä Erling Braut Håland. Norjalaisen hintalappu on todella mittava – arvioiden mukaan noin 150 miljoonaa euroa – mutta mitäpä tuosta. Solariksen hinnalla ostaisi vaikka Hålandia.

Lähde: AS


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.