Suomen alustava EM-ryhmä nimettiin hetki sitten.

Joukossa on muutamia yllätyksiä ja poissaoloja johtuen siitä, että kaikki seurat eivät vielä tässä vaiheessa päästäneet pelaajiaan lähtemään.

Yksi huolta aiheuttava nimi on Teemu Pukki. Suomen paras maalintekijä potee tällä hetkellä nilkkavammaa. Aiemmin Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on sanonut, että Pukin pitäisi olla kunnossa, kun kisat alkavat.

Kanerva kommentoi tuoreeltaan Pukin toipumista.

– Teemu Pukin kuntoutus on hyvässä vaiheessa. Olemme positiivisia sen suhteen, että hän on kisoissa kunnossa. Hyvältä näyttää, Kanerva vastasi SuomiFutis-sivuston kysymykseen lehdistötilaisuudessa.

Tilaisuudessa tentattiin Kanervalta, onko hän täysin varma, että Pukki pystyy pelaamaan EM-kisoissa.

– En voi sitä sanoa. En ole jutellut Temen kanssa, mutta lääkintätiimimme on hyvin luottavainen sen suhteen. En voi mitään prosentteja antaa. Sitten sen näkee, kun hän pääsee täysillä jalkapallotreeneihin mukaan, että miten nilkka reagoi. Ei sitä kukaan pysty vielä sanomaan, Kanerva sanoi.

– Mutta edelleen, me olemme hyvin luottavaisia, että hän olisi sataprosenttisessa kunnossa. Ehkä se tekee ihan hyvääkin, että hän joutuu nyt vähän huilaamaan.

[readmore from=Huuhkajat]

Kanerva sanoi jo varautuneensa siihenkin mahdollisuuteen, että Pukki tai joku muu Suomen keskushyökkääjistä ei ole pelikunnossa, kun EM-kisat koittavat.

– On [vaihtoehtoja nyt julkaistun listan ulkopuolella]. Siihen on varauduttu. En viitsi paljastaa nimiä, mutta kyllä siellä on vaihtoehtoja, Kanerva sanoi.

– Ja sitten on sanottava, että Lassi Lappalainen on pelannut Montrealissa kärjessä ja Jasin [Assehnoun] on tietyllä tapaa myös vaihtoehto kärkeen. Sitäkin kautta löytyy [vaihtoehtoja].

LUE MYÖS