Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ensimmäinen EM-leiriryhmä on julkistettu. FC Lahden Jasin Assehnoun on ryhmän todellinen yllätysnimi.

Assehnoun, 23, on nyt ensimmäistä kertaa Huuhkajien mukana. Päävalmentaja Markku Kanervan mukaan nuori pelaaja olisi valittu jo maaliskuussa antamaan näyttöjä, mutta erinäisistä syistä hän ei päässyt mukaan.

– Kiitos FC Lahdelle myötämielisyydestä. He ymmärtävät, että Jasinilla on nyt näyttöpaikka. Vaikka heillä olisi pelejä, niin Jasin pääsee leirille. Ja sama koskee Daniel O’Shaughnessyä ja HJK:ta. Hyvässä yhteistyössä pääsimme sopimaan, että pelaajat pääsevät mukaan, Kanerva kommentoi keskiviikon mediatilaisuudessa.

– Taitava pelaaja, luova pelaaja. Omaa erittäin hyvän laukauksen. Tietyllä tavalla monipuolinen pelaaja. Pystyy pelaamaan laidassa, pystyy pelaamaan jopa kärjessä. Ennen kaikkea näen hänessä aika paljon potentiaalia. Se on oikeastaan se peruste. Pyrin aina nostamaan sellaisia potentiaalisia pelaajia joukkueeseen, kun he pääsevät haastamaan nykyisiä pelaajia. Toki hänen kohdallaan näyttöpaikka meni aika myöhään, mutta nyt hän se saa, päävalmentaja luonnehti Assehnounia.

Lue lisää: Ehtiikö Teemu Pukki toipua EM-avaukseen? Markku Kanervalta paljonpuhuva vastaus

Kanervan mukaan Joona Toivio puuttuu listalta siksi, että hänen seuransa Häcken pelaa Ruotsin cupin finaalissa ja seura halusi pitää hänet kokoonpanossa. Robert Tayloriakaan ei nähdä leiriryhmässä, koska hänellä on pari peliä leiriviikon aikana Norjassa.

Robin Lod ja Jukka Raitala ovat niin ikään poissa, koska pelit Pohjois-Amerikan MLS-sarjassa jatkuvat. Lassi Lappalainen saatiin kuitenkin Huuhkajien mukaan antamaan tärkeitä näyttöjä.

– Lassi ei ole ollut puoleentoista vuoteen mukana. Kävimme keskustelut hänen seuransa kanssa, että olisi tosiaankin tärkeätä, että Lassi pääsisi antamaan näyttöjä leirin aikana ja Ruotsi-pelissä. Hienoa, että saatiin hänet mukaan, Kanerva sanoi.

Huuhkajien pelaajat kokoontuvat tulevana maanantaina, ja harjoitusottelu Ruotsia vastaan on edessä 29. toukokuuta Tukholmassa. Marcus Forss valittiin ryhmään, mutta häntä ei välttämättä mukana nähdä, mikäli Brentford selviytyy Englannin Mestaruussarjan nousufinaaliin.

Kanervan mukaan eri skenaarioihin on varauduttu joukkueen kokoamisessa korona-aikana. Siksi pelaajalistakin on tarpeeksi laaja.

– Kyllä se hyvin pitkälti tosiaan tässä on. Ei tuohon varmaan hirveän paljon tule lisää, jos kaikki pysyvät terveinä. Siitä se lopullinen joukkue hyvin pitkälti tullaan valitsemaan.

Lue lisää: Huuhkajien kapteeni Tim Sparvin kuntoutumisessa takaisku – Markku Kanerva: ”Tuollaisen operaation jälkeen tavanomaista”

Kanervan lopulliset pelaajavalinnat EM-lopputurnaukseen julkistetaan 1. kesäkuuta. Toisessa harjoitusottelussaan Suomi kohtaa Viron 4. kesäkuuta Helsingin Olympiastadionilla.

Suomi aloittaa historiallisen EM-lopputurnausurakkansa 12. kesäkuuta Kööpenhaminassa ottelulla Tanskaa vastaan. B-lohkot muut joukkueet ovat Belgia ja Venäjä.

Huuhkajien EM-leiriryhmä

Lukas Hradecký, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Brescia Calcio
Anssi Jaakkola, Bristol Rovers
Juhani Ojala, Vejle Boldklub
Leo Väisänen, IF Elfsborg
Sauli Väisänen, Chievo Verona
Paulus Arajuuri, Pafos FC
Daniel O’Shaugnessy, HJK
Robert Ivanov, Warta Poznan
Albin Granlund, Stal Mielec
Jere Uronen, KRC Genk
Nicholas Hämäläinen, Queens Park Rangers
Nikolai Alho, MTK Budapest
Pyry Soiri, Esbjerg fB
Glen Kamara, Glasgow Rangers
Joni Kauko, Esbjerg fB
Onni Valakari, Pafos FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Thomas Lam, PEC Zwolle
Tim Sparv, AEL Larissa
Fredrik Jensen, FC Augsburg
Joel Pohjanpalo, 1.FC Union Berlin
Lassi Lappalainen, CF Montréal
Marcus Forss, Brentford FC
Jasin Assehnoun, FC Lahti
Teemu Pukki, Norwich City