Helmarit nimetty maaotteluleirille – huippujoukkue Lyonin maalivahti ensi kertaa mukana

© Kuva: Getty Images

Helmarien päävalmentaja Anna Signeul on nimennyt joukkueensa maajoukkueen Espanjan leirille. Suomi kohtaa Espanjassa pelattavissa harjoitusotteluissa 11.6. Puolan sekä 14.6. Venäjän. Ottelut ovat valmistautumista syyskuussa alkaviin MM-karsintoihin.

Joukkueessa on tällä kertaa mukana myös kaksi uutta tulokasta. Ensi kertaa mukaan kutsuttiin vuosina 2016-2020 viisi kertaa putkeen Naisten Mestarien liigan voittaneen Lyonin maalivahti Katriina Talaslahti sekä Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Umeå IK:ssa pelaava 18-vuotias Vilma Koivisto. 20-vuotias Talaslahti ei ole vielä debyyttiään Lyonin sarjapeleissä tai eurokentillä tehnyt, sillä kivikovan joukkueen maalia vartioi yksi maailman parhaista torjujista, Ranskan maajoukkuevahti Sarah Bouhaddi.

Helmarien joukkue Espanjan leirillä

Tinja-Riikka Korpela, Everton FC
Anna Tamminen, Hammarby IF
Katriina Talaslahti, Olympique Lyonnais

Natalia Kuikka, Portland Thorns
Anna Westerlund, Åland United
Anna Auvinen, Inter Milan
Elli Pikkujämsä, KIF Örebro
Eva Nyström, Hammarby IF
Emma Koivisto, Brighton and Hove Albion
Nora Heroum, Brighton and Hove Albion

Eveliina Summanen, Kristianstads DFF
Emmi Alanen, Växjö DFF
Olga Ahtinen, Linköpings FC
Ria Öling, FC Rosengård
Adelina Engman, Montpellier Hérault SC
Jenny Danielsson, AIK
Iina Salmi, Valencia CF
Linda Sällström, FC Paris Féminines
Kaisa Collin, Eskilstuna United
Juliette Kemppi, London City Lionesses
Jutta Rantala, Kristianstads DFF
Sanni Franssi, Real Sociedad
Vilma Koivisto, Umeå IK

Samassa yhteydessä nimettiin myös alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkue. Joukkue kokoontuu nyt ensi kertaa uuden päävalmentajan Gary Williamsin alaisuudessa. Joukkue kohtaa näillä näkymin Ranskan 12. kesäkuuta ja Ruotsin 15. kesäkuuta, joskin Ruotsissa pelattavan turnauksen ohjelma voi vielä muuttua.

Williamsin joukkue koostuu kokonaisuudessaan Ruotsissa ja Suomessa pelaavista pelaajista. Kansallisessa Liigassa vietetään pelitaukoa 7.-29.6. maajoukkueleiritysten takia.

Moni Kansallisen Liigan alkukauden onnistuja saakin tärkeän näyttöpaikan MM-karsintajoukkuetta ja kesän 2022 EM-turnausta ajatellen. Mukana ovat muun muassa sarjajohtaja KuPS:n Aino Kröger ja Emma Peuhkurinen, TiPS:n kaksoset Oona ja Emmi Siren sekä HJK:n Katariina Kosola ja Ria Karjalainen. Viime syksyn ”naamamaalillaan” Helmareissa riemastuttanut Amanda Rantanen pelaa tällä kertaa tässä joukkueessa.

Williamsin joukkueeseen nimetty Hongan laitapuolustaja Nana Yang pelaa Kansallisessa liigassa vain elokuuhun saakka, sillä sen jälkeen hän jatkaa pelejään Yhdysvaltain yliopistosarjoissa Yalen joukkueessa. Yangin kuulumisia voi lukea Palloliiton sivujen haastattelusta.