Veikkausliigan kausi 2021 on päässyt nyt täyteen vauhtiin. Eurokentillä kesällä pelaavat HJK, Inter, KuPS ja Honka ovat pelanneet jo kaksi ottelua, mutta kaikki muutkin kahdeksan joukkuetta pääsivät maanantaina tositoimiin ensimmäisen ottelunsa merkeissä.

Huomionarvoista kauden alussa on ollut nuorten pelaajien väkevä esiinmarssi. Avauskierroksella kun pelasi peräti viisi alle 18-vuotiasta pelaajaa.

Kaikkein nuorin oli Ilveksen keskikenttäpelaaja Leo Kyllönen, joka pelasi reilut 20 minuuttia tamperelaisten Oulussa pelatussa sarja-avauksessa. Kyllönen oli eilisessä pääsarjadebyytissään 17 vuotta, 3 kuukautta ja 11 päivää vanha. Hän on myös ensimmäinen vuonna 2004 syntynyt pelaaja Veikkausliigassa. Kyllönen pelasi alkuvuoden aikana myös kolmessa Suomen Cupin ottelussa (josta jutun kuvituskuva).

Muita 17-vuotiaita pelaajia avauskierroksella olivat IFK Mariehamnin puolustaja Melvin Kahnberg, AC Oulun toppari Miika Koskela sekä jo kaksi ottelua pelanneet Hongan Niklas Pyyhtiä ja HJK:n Casper Terho. Koskela pelasi AC Oulun avauskokoonpanossa täydet minuutit ja Kahnberg tuli kentälle lisäajan alkaessa. Niklas Pyyhtiä on ollut Hongan avauksessa molemmissa tähänastisissa otteluissa. Terho puolestaan tuli kentälle HJK:n molemmissa peleissä ja teki avauskierroksella Honkaa vastaan uransa ensimmäisen pääsarjamaalinkin.

Alle 20-vuotiaita Veikkausliigassa on pelannut tällä kaudella jo 24. Heistä kaikkein näkyvimmin esillä oli tiistaina 19 vuotta täyttävä Eetu Mömmö, joka teki Ilveksen molemmat maalit joukkueen voitettua sarja-avauksessa AC Oulun 2-0.

Toki myös konkareille on Veikkausliigassa paikkansa. Ikämiessarjan rajapyykin 35 vuotta ylittäneitä pelaajia on pelannut tällä kaudella sarjassa seitsemän. Heistä peräti kolme pelaa FC Lahdessa.

[readmore from=Veikkausliiga]

38-vuotiaina sarjassa ovat pelanneet AC Oulun sarjanousun myötä Veikkausliigaan palannut joukkueensa kapteeni Rafinha sekä FC Lahden maalivahti Antonio Reguero. Vuotta nuorempia ovat Lahden puolustaja Kari Arkivuo sekä Hakan maalivahti Mika Hilander. 35 vuotta täyttäneitä ovat FC Lahden hyökkääjä Macoumba Kandji, Interin maalivahti Henrik Moisander sekä IFK Mariehamnin Mohammed Abubakari.

Sarjan vanhimman ja nuorimman pelaajan ikäero on huomattava, sillä Rafinha on 21 vuotta, 6 kuukautta ja 23 päivää vanhempi kuin Leo Kyllönen.

Lähde: Transfermarkt