”Hurja legenda”, ”Kingi” ja ”Uskomattoman huikea teko” – Perparim Hetemajlle satelee arvostuksen osoituksia

© Kuva: Getty Images

Beneventon kausi ei päättynyt juhlavasti, kun tuloksena oli putoaminen takaisin Serie B:hen heti nousukaudella. Putoaminen ratkesi jo toiseksi viimeisellä kierroksella, ja päätöskierroksen ottelu vieraissa Torinoa vastaan (1-1) oli sinänsä jo merkityksetön. Kauden päätteeksi valmentaja Filippo Inzaghi ilmoitti jättävänsä paikkansa.

Sunnuntain peli oli kuitenkin merkittävä 34-vuotiaalle Suomen pitkäaikaiselle maajoukkuepelaajalle Perparim Hetemajlle. ”Perpa” pelasi Torinoa vastaan täydet 90 minuuttia, ja sai vyölleen huikean saavutuksen, jo 300 pelattua Serie A -ottelua.

Kunnioitettavan lukeman ovat noteeranneet myös monet suomalaisen jalkapalloilun merkkimiehet ja Hetemajn tuttavat. Koostamme tähän juttuun joitain twiittejä.

– 300 peliä ammattilaissarjoissa uran aikana yhteensä olisi jo sellaisenaan nykykilpailussa erinomainen saavutus. Maailman top5 liigassa tuo pelimäärä on aivan uskomattoman huikea teko. Maximum respect, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kirjoitti.

– This is Perpa56. #300 Rispektistä vedin numerolla 56 talvella pelin vaikka paidan koko olikin S. Oot hurja legenda, muun muassa Gnistanista ja HIFK:sta tuttu Tuomas Mustonen twiittasi.

– Hei, Perpa56. 300 peliä Serie A:ssa. Kova saavutus. Arvostan aika lailla. Fanisi, Timo, Interin kapteeni Timo Furuholm julisti.

– Vuonna 2004 pörrötukkainen kundi sai paikan ”miesten” joukkueessa ja dominoi Kakkosta täysin poikkeuksellisella itseluottamuksella. Heti 17 vuotta myöhemmin vyöllä 300 Serie A-peliä. Kevätkierroksella 04 sitä ei ihan vielä nähnyt,mutta syksyllä kyllä. Oot kingi, Perpa56, entinen pelikaveri Pekka Sihvola muisteli.

Kosovossa syntynyt Hetemaj on nähty Suomen kentillä viimeksi 15 vuotta sitten, kaudella 2006. Hän pelasi kaikki tähänastiset 33 veikkausliigaotteluaan HJK:n paidassa. Ensimmäiset kolme kuukautta ulkomailla vierähtivät Kreikassa – AEK Ateenan ja Apollon Pontoun joukkueissa.

Syyskaudeksi 2009 Hetemaj siirtyi Kreikasta hollantilaiseen Twenteen, mutta Italiassa hän on viettänyt jo 11,5 vuotta. Ensimmäiset 9,5 kautta keskikenttäpelaaja pelasi Bresciassa, ja viimeisimmät kaksi on kulunut Beneventossa.

Kaikkiaan Hetemajn saldo 300 Serie A -ottelusta on kahdeksan maalia, 19 maalisyöttöä ja 87 varoitusta. Tällä kaudella hän syötti 31 ottelussa kaksi maalia ja otti neljä varoitusta. 300 Serie A -ottelunsa lisäksi Hetemaj on pelannut 37 Serie B -ottelua. Hänen sopimuksensa Beneventon kanssa päättyi tähän kauteen, eivätkä uuden kauden suunnitelmat ole vielä selvillä.

Suomen A-maajoukkueessa Hetemaj pelasi vuosina 2009-2017 kaikkiaan 49 ottelua. Maaleja peleissä syntyi neljä.

Joko nyt HSV? ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️