Useampikin suomalaispelaaja on taistelemassa noususta Italian pääsarjaan Serie A:han.

Sarjaporrasta alempana, Serie B:ssä, pelattiin maanantaina runkosarjan päätöskierros. Kaksi parasta joukkuetta, Empoli ja Salernitana, nousevat suoraan Serie A:han ja kuusi seuraavaa joukkuetta taistelevat vielä keskenään kolmannesta paikasta karsinnoissa.

Kolmanneksi ja neljänneksi tulleet AC Monza ja Lecce etenevät suoraan nousukarsintojen välierävaiheeseen, ja sijat 5.-8. pelaavat ensin puolivälierissä.

Suomalaisten edustamat joukkueet tavoittelevat nousua juurikin puolivälierien kautta. Niki Mäenpään ja Lauri Ala-Myllymäen edustama Venezia tuli runkosarjassa viidenneksi, Jesse Jorosen ja Simon Skrabbin Brescia seitsemänneksi ja Sauli Väisäsen edustama Chievo kahdeksanneksi. Joronen ja Väisänen pelasivat täydet minuutit, kun Brescia ja Chievo voittivat päätöskierroksen ottelunsa ja pitivät omat päänsä puhtaana.

Vähintään yhden suomalaispelaajan matka katkeaa jo puolivälierävaiheessa, sillä Venezia ja Chievo kohtaavat toisensa. Brescia taas pelaa Cittadellaa vastaan.

Viimeinen nousijajoukkue on selvillä 27. toukokuuta kaksiosaisen nousukarsintafinaalin jälkeen.