Huuhkajilla upea päivä Italiassa – kutkuttava pudotuspelikevät edessä

© Kuva: Getty Images

Suomalaispelaajilla oli hieno perjantai Italian Serie B:ssä. Tänään pelattiin sarjan toiseksi viimeinen kierros, ja jännitystä riittää reilusti maanantaina pelattavalle sarjan päätöskierrokselle.

Jesse Jorosen Brescia otti kolmannen perättäisen voittonsa, kun se kaatoi Pisan maalein 4-3. Vaikka suomalaismaalivahti joutui antautumaan kolmesti, oli hän yksi Brescian sankareista, sillä Joronen torjui toisella puoliajalla 2-1-tilanteessa Pisan Giuseppe Mastinun ampuman rankkarin. Brescian 3-1-maali syntyi heti torjutun rankkarin jälkeisestä hyökkäyksestä.

Kaikkiaan Joroselle tilastoitiin ottelussa kolme torjuntaa. Rankkareita ottelussa nähtiin peräti kolme, sillä niin Brescia kuin Pisakin onnistuivat kerran 11 metristä. Joronen on saanut otteluraporteissa suuria kehuja kahdesta viimeisestä ottelustaan.

Brescian toinen suomalainen Simon Skrabb oli maaliskuisissa harjoituksissa tulleen jalkavamman takia sivussa, kuten on mitä luultavimmin koko loppukauden.

Serie B:n toinen suomalaisvahti Niki Mäenpää puolestaan pelasi nollapelin, kun Venezia pelasi Pordenonen kanssa maalittoman 0-0-tasapelin. Mäenpää torjui ottelussa kaksi kertaa. Ottelu oli 36-vuotiaalle Mäenpäälle kauden kuudes – ja myös kuudes perättäinen – ja toinen ilman päästettyjä maaleja. Mäenpään saldo peleistä on kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja yksi tappio.

Ottelussa Virtus Entella-Chievo Huuhkajien toppari Sauli Väisänen puolestaan teki paluun pelaavaan kokoonpanoon lähes kahden kuukauden tauon jälkeen. Väisänen vaihdettiin kentälle 75. minuutilla. Ottelu oli tuolloin tilanteessa 1-3, ja Chievo myös voitti pelin samoin numeroin.

26-vuotias Väisänen on kärsinyt tällä kaudella paljon loukkaantumisista, ja ottelu oli suomalaiselle vasta kauden kolmas. Kaikkiaan Väisänen on pelannut tällä kaudella vain 125 Serie B -minuuttia. Hän oli Chievon penkillä jo neljässä edellisessä ottelussa, mutta pääsi tänään vihdoin myös kentällä.

Serie B:ssä tullaan näkemään suomalaisittain hyvin kutkuttava loppukausi, sillä nousukarsinnoissa nähdään mahdollisesti jopa kolme suomalaispelaajan seuraa. Paikkansa kuuden joukkueen pudotuspeleissä on jo varmistanut Niki Mäenpään (ja toistaiseksi debytoimattoman Lauri Ala-Myllymäen) Venezia, joka on sarjassa sijalla 5.

Väisäsen Chievo ja Jorosen ja Skrabbin Brescia ovat puolestaan sijoilla 7 ja 8, viimeisinä joukkueina matkalla nousukarsintoihin. Niiden niskaan hengittää kuitenkin tasapisteissä oleva SPAL, ja kolmen pisteen päässä oleva Reggina. SPAL:in juniorijoukkueessa pelaa 19-vuotias suomalaistoppari Patrik Raitanen.

Ensimmäisenä joukkueena nousun Serie A:han on varmistanut viime vuodet kahden ylimmän sarjatason välillä ylös ja alas matkustanut Empoli. Ennen päätöskierrosta toisessa suoran nousijan paikassa on kiinni Salernitana. Kolmas nousija ratkaistaan nousukarsinnoissa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.