Subway Kansallinen Liiga tiedottaa kotisivuillaan aloittavansa yhteistyössä Niken kanssa uraauurtavan hijab-kampanjan. Kampanjan osapuolet lahjoittavat Nike Pro -urheiluhijabit kaikille hijabia käyttäville jalkapalloilijoille Suomessa. Kampanjan avulla halutaan edistää yhdenvertaisuutta ja erilaisten taustojen huomioimista jalkapallokentillä.

– Teemme jatkuvaa työtä sen eteen, että urheilu kuuluu kaikille riippumatta pelaajan lähtökohdista. Suomi on yhä monimuotoisempi ja haluamme paremmin huomioida erilaiset tarpeet tyttöjen tullessa osaksi jalkapalloperhettä – peli on auki kaikille, Suomen Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja kertoo tiedotteessa.

– Toivomme esimerkillämme rohkaisevamme muita lajiliittoja mukaan yhdenvertaisen liikunnan ja urheilun edistämiseen.

Jalkapalloharrastuksen saavat lapset ja nuoret saavat joukkueiltaan pelipaidat, shortsit ja sukat, mutta monille pelaajille hyvin tärkeitä urheiluhijabeja ei usein ole saatavilla. Siksi Kansallinen Liiga päätti ottaa tärkeän askeleen tasa-arvon eteen naisten pääsarjajalkapalloilun 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Samalla halutaan kannustaa uusia pelaajia jalkapallon pariin.

Subway Kansallinen Liiga

@KansallinenL
Suomi on entistä monimuotoisempi ja haluamme paremmin huomioida erilaiset tarpeet tyttöjen tullessa mukaan urheiluun.

Siksi lahjoitamme jokaiselle hijabia käyttävälle jalkapalloilijalle Nike Pro -urheiluhijabin.

👉kansallinenliiga.fi/news/subway-ka…
#kansallinenliiga #pelionavattukaikille

– Viimeisen kuukauden aikana hijabien käyttö ja niiden kieltäminen ovat nousseet otsikoihin maailmalla osoittaen, että islamofobialla on nykymaailmassa edelleen vahvasti kasvava jalansija. On hienoa, että Suomi toimii suunnannäyttäjänä osoittaen, että monimuotoisuus kuuluu paitsi urheiluun myös jokapäiväiseen elämään, monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden asiantuntijana hankkeessa konsultoitu Sara Salmani kommentoi.

– Urheiluhijabien lahjoittaminen on osoitus siitä, että Kansallinen Liiga todella seisoo arvomaailmansa takana ja jatkaa aktiivista rasismin vastaista työtään.

Nike lanseeerasi markkinoille muutama vuosi sitten urheiluhijabit ensimmäisenä urheiluvaatemerkkinä maailmassa.

[readmore from=Kansallinen-Liiga]

– Jaamme saman arvopohjan Kansallisen Liigan kanssa ja emme voisi olla ylpeämpiä tavasta, jolla he vievät urheilua kohti tulevaisuutta. Urheilulla on voima muuttaa maailmaa paremmaksi ja meidän visiomme on tehdä urheilusta osa jokapäiväistä elämää, David Nordbeck Nikeltä toteaa.

Jalkapalloseuroja tiedotetaan kampanjan tarkemmasta aikataulusta kevään aikana. Tämän jälkeen seurat voivat tilata huivin Suomen Palloliitosta veloituksetta sitä tarvitsevalle rekisteröityneille pelaajilleen.