FC Lahti otti huiman viiden sijoituksen loikan Veikkausliigan sarjataulukossa, kun se nappasi IFK Mariehamnista kauden kolmannen voittonsa maalein 3-0. Ottelu oli Lahdelle kauden toinen vieraspeli ja ensimmäinen vierasvoitto. Pistesaldo viiden kierroksen jälkeen on nyt yhdeksän, ja sijoitus neljäs. IFK Mariehamnille tappio puolestaan oli kolmas peräkkäinen.

FC Lahden avausmaalin teki uransa 13. veikkausliigamaalin tehnyt Kari Arkivuo, joka pamautti maaliin rangaistuspotkun pelin 50. minuutilla. Kesäkuussa 38 vuotta täyttävä joukkueensa kapteeni oli tehnyt maalin Veikkausliigassa viimeksi vuonna 2005, joten ”Kallu” sai nyt tuulettaa maalia Suomen kentillä ensi kerran 16 vuoteen. Pitkään Häckenissä pelannut Arkivuo palasi Lahteen kaudeksi 2020, mutta ei tehnyt viime vuoden 21 sarjapelissään ja kuudessa cup-ottelussaan yhtään maalia.

2-0-maali merkittiin Loorents Hertsille, joka heilutti verkkoja toisessa peräkkäisessä ottelussa. Hertsi jatkoi pallon maaliin takatolpalta viime kaudella Hongassa pelanneen Javi Hervasin loistokkaasta keskityksestä.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI! ⚽

Javi Hervasilta mahtava pallo takatolpalle eikä Hertsin viimeistelyssäkään mitään vikaa ole!⁣

0–2.⁣

#Veikkausliiga #IFKMLAH

Illan viimeiseen maaliin teki hienon esityön toinen Hongan entinen pelaaja Macoumba Kandji. Kandji murtautui rangaistusalueelle väkevästi, ja tarjoili maalin edustalle avopaikan Kristian Yli-Hietaselle. Maali oli Yli-Hietaselle veikkausliigauran ensimmäinen.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI! ⚽

Macoumba Kandji nousee väkevästi ja tarjoilee avopaikan Kristian Yli-Hietaselle. Suomalais-kanadalainen hyökkääjä kiittää ja viimeistelee uransa ensimmäisen liigamaalin! 🇫🇮🇨🇦

#Veikkausliiga #IFKMLAH

Juski

@Juskinen
Hongalle kiitos pelaajista Javi Hervas ja Macoumba Kandji. Äärimmäisen tärkeitä palasia #FCLahti mahdollisessa menestyksessä tänä vuonna #Veikkausliiga #IFKMLAH

Erotuomari Antti Munukka nosti ottelussa peräti kahdeksan varoitusta, joista kuusi ensimmäisellä puoliajalla. Varoituksista viisi tuli kotijoukkue IFK Mariehamnin pelaajille ja kolme lahtelaisille.

Lahden maalilla 21-vuotias Pikkuhuuhkajien Joona Tiainen pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa. Kaikkiaan ottelu oli Tiaiselle veikkausliigauran seitsemäs ja nollapeli toinen.

[readmore from=Veikkausliiga]

Myös IFK Mariehamnin tolppien välissä oli joukkueen kakkosvahti, tiistaina 24 vuotta täyttävä Marc Nordqvist. Nordqvist oli pelannut Veikkausliigassa ottelun viimeksi kesäkuussa 2018. Hän on kuulunut IFK Mariehamnin joukkueeseen myös kahdella edellisellä kaudella, mutta noilla ykkösvahti Oskari Forsman pelasi kaikki ottelut alusta loppuun asti. Tänään Forsman istui vaihtopenkillä.

FC Lahti sai jobinpostia avausjakson ensipuolikkaalla, sillä Teemu Penninkangas joutui vaihtoon loukkaantumisen vuoksi. Hänet korvannut Mikko Viitikko sai Ruudun haastattelussa vuolaita kiitoksia, sillä Viitikko pelasi hyvän ottelun palattuaan juuri 6-7 viikon toipilasjaksolta.