Arjen Robben, 37, on 30 pokaalin mies. Bayern Münchenissä peräti kymmenen kautta pelannut laitahyökkääjä ehti jo lopettaa uransa heinäkuussa 2019. Veri veti kuitenkin takaisin kentille, ja viime kesänä Robben ilmoitti jatkavansa pelaamista kasvattajaseuransa Groningenin joukkueessa.

Kuten niin monet Robbenin viime vuodet, on tämäkin kausi ollut pahasti loukkaantumisten sävyttämä. Robben on pystynyt pelaamaan koko kauden aikana Eredivisiessä vain viisi ottelua, joissa yhteensä vain 166 minuuttia.

Viikonloppuna Robben oli seitsemän kuukauden tauon jälkeen jälleen Groningenin avauskokoonpanossa, syötti kaksi maalia ja pokkasi ottelun parhaan pelaajan palkinnon. Hän antoi ottelun jälkeen erittäin tunteikkaan haastattelun, jossa raotti yllättäen ovea myös maajoukkueeseen paluulle, jos vain kutsu tulee.

[readmore from=Robben-Arjen]

Ottelun jälkeen Groningenin kaduilla taltioitiin upea kuva hollantilaislegendasta. Vaikka Robben on ehtinyt uransa aikana ansaita miljoonia ja miljoonia euroja, lähti hän stadionilta kotimatkalle polkupyörällä hulppean urheiluauton sijaan. Varsin maanläheinen ja kenties hyvin tyypillinen hollantilainenkin ratkaisu.

– Pitäkää varanne, hän leikkaa mielellään yhtäkkiä vasemmalle, lohkaisi Mark Rechtin nerokkaasti Robbenin tavaramerkkiharhautukseen viitaten.

ESPN FC

@ESPNFC
Arjen Robben (30 career trophies) cycling home after winning 4-0 and grabbing a couple of assists with FC Gronigen.

Legend 🚴‍♂️

(via @RonvanderWeerd)

Robben on pelannut uransa aikana 96 A-maaottelua, ja niissä hän on tehnyt 37 maalia. Hän on pelannut kolmissa MM- ja kolmiessa EM-kisoissa.