MLS:n tulokasjoukkueen voitto suli vasta viikon joukkueeseen valitun Alex Ringin ulosajoon – ”Punainen kortti muutti kaiken”

© Kuva: Getty Images

Suomen entinen A-maajoukkuepelaaja Alexander Ring aloitti uuden MLS-kauden hyvin uudessa seurassaan, MLS:ään täksi kaudeksi liittyneessä Austin FC:ssä. Ring valittiin Teksasissa joukkueensa kapteeniksi, aivan kuten hän edellisessä seurassaan New York City FC:ssäkin oli. MLS:n kolmannella kierroksella hänet nostettiin puolestaan koko sarjan viikon joukkueeseen.

Maanantain vastaisena yönä pelattu vierasottelu Sporting Kansas Cityä vastaan ei kuitenkaan sujunut Ringiltä hyvin. Austin oli jo kiinni 1-0-vierasvoitossa, kun suomalainen ajettiin kahdella varoituksella ulos. Peliä oli tällöin pelattu 67 minuuttia. 15 minuuttia myöhemmin Ilie Sánchez tasoitti pelin ja aivan varsinaisen peliajan täyttyessä Gadi Kinda teki loppunumeroiksi 2-1. Kansas City siis hyödynsi ylivoimansa täydellisesti.

Ensimmäisen varoituksensa Ring oli saanut ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Toinen kortti nousi somekommenttien mukaan ”holtittomasta” keskikentän taklauksesta, jolle ei nähty välitöntä tarvetta. Ring joutuikin Twitterissä runsaslukuisesti omien hampaisiin.

Ulosajo oli 30-vuotiaalle Ringille seurajoukkueessa ensimmäinen koko pitkän pelaajauran aikana (Transfermarkt listaa Ringille 322 ottelua). 44 A-maaottelussaan Ring ajettiin kaksi kertaa kahdella keltaisella ulos.

– Luulen, että punainen kortti muutti kaiken. Koko ottelun dynamiikka muuttui. Olimme saavuttamassa ison tuloksen, ja luulen, että pelaajamme ja kaikki ottelun nähneet tietävät sen, Austinin valmentaja Josh Wolff totesi pelin jälkeen seuran kotisivuilla.

Ring on pelikiellossa Austinin seuraavasta ottelusta ensi lauantaina LA Galaxyn vieraana. LA Galaxy on koko MLS:ssä kolmantena (9 pistettä neljästä ottelusta), ja etenkin sen meksikolaishyökkääjä Javier ”Chicharito” Hernández on äitynyt huippuvireeseen vaisun viime kauden jälkeen. Chicharito on tehoillut neljässä ottelussa kuusi maalia ja syöttänyt yhden.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!