Naisten Mestarien liigan finaali huipentuu – kummalle Pohjoismaiden tähtipelaajalle kolmas kerta sanoo toden?

© Kuva: Getty Images

Jalkapallosunnuntai huipentuu Naisten Mestarien Liigan loppuotteluun, joka pelataan Göteborgissa kello 22 alkaen. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä V Sportin ja Viaplayn kanavilla.

Naisten seurajoukkuejalkapalloilua viime vuodet mielin määrin hallinneen Lyonin valtakausi Mestarien liigassa katkesi, kun PSG pudotti sen jatkosta puolivälierissä. Lyon oli voittanut viisi edellistä mestaruutta, mutta nyt pokaalin nostaa ilmaan joko Barcelona tai Chelsea.

Chelsea on historiallisesti ensimmäisenä seurana sekä naisten että miesten Mestarien liigan loppuottelussa samana keväänä. Olipa voittaja sitten tänään Chelsea tai Barcelona, on mestaruus sille ensimmäinen. Samalla voittajasta tulee ensimmäinen seura, jonka nimi on kaiverrettuna sekä naisten että miesten Mestarien liigan voittopokaaliin.

Loppuottelussa nähdään kaksi pohjoismaalaista tähtipelaajaa, joista jommalle kummalle kolmas kerta sanoo toden. Sekä norjalainen Caroline Graham Hansen (Barcelona) että tanskalainen Pernille Harder (Chelsea) kuuluvat joukkueidensa tähtipelaajiin, ja nyt jompikumpi heistä nostelee ensimmäisen kerran Mestarien liigan pokaalia.

Sekä Hansenilla että Harderilla on takanaan kaksi hävittyä loppuottelua Wolfsburgin paidassa, Hansenilla vuosina 2016 ja 2018, ja Harderilla vuosina 2018 ja 2020. Nyt tulee jommankumman skandinaavitähden vuoro voittaa. Yhdessä he pelasivat Wolfsburgissa kaksi kautta vuosina 2017-2019.

Kaksi kertaa UEFA:n vuoden pelaajaksi valittu Pernille Harder siirtyi Chelseaan täksi kaudeksi Wolfsburgista tiettävästi noin 350 000 euron siirtokorvauksella. Sen kerrotaan olevan naisjalkapalloilun historian suurin siirtosumma. 26-vuotias Caroline Graham Hansen puolestaan pelaa Barcelonassa – lapsuutensa suosikkiseurassa – toista kauttaan.

Sekä Hansen että Harder ovat olleet myös erittäin tehokkaita matkalla loppuotteluun. Hansen on tehnyt kahdeksassa ottelussa kaksi maalia ja syöttänyt viisi. Harderin saldo puolestaan on neljä maalia ja yksi maalisyöttö.

Chelsea pääsee finaaliin lähes parhaalla kokoonpanollaan, sillä poissa on vain pitkäaikaistoipilas, laitapuolustaja Maren Mjelde. Barcelonan joukkueesta varmuudella ovat sivussa pelikieltoa kärsivä toppari Andrea Pereira sekä pitkäaikaistoipilas Asisat Oshoala. Syvä huoli on huipputärkeän Alexia Putellasin pelikunnosta. Putellas harjoitteli lauantaina yksikseen reisi vahvasti teipattuna, eikä hänen pelaamisestaan finaalissa ole varmuutta.

Lähteet: Sport ja UEFA:n kotisivut


Inter – HIFK | HIFK pulassa! ⭐️⭐️⭐️⭐️