Niki Mäenpään Venezia nousi pitkästä alivoimastaan huolimatta Serie A:han – jännitystä riitti loppuun asti

© Kuva: Getty Images

Venezia palaa Serie A:han 19 vuoden tauon jälkeen. Nousu varmistui Veneton maakunnan toisessa nousukarsinnan derbyssä, kun Venezia ja Cittadella pelasivat 1-1-tasapelin. Venezia voitti otteluparin yhteismaalein 2-1.

Vierasjoukkue Cittadella siirtyi johtoon 25. minuutilla Federico Proian maalilla. Venezian tilanne hankaloitui selvästi kymmenen minuuttia myöhemmin, kun puolustaja Pasquale Mazzocchi otti peräperää kaksi keltaista ja joutui ajetuksi ulos kentältä.

0-1-tappiokin olisi riittänyt Venezialle nousuun, koska otteluparin päättyessä tasan olisi Venezia noussut sijoituttuaan sarjassa paremmin. Nousu sai kuitenkin sinettinsä lisäajan toisella minuutilla, kun Riccardo Bocalon teki kotijoukkueelle tasoitusmaalin Cittadellan hakiessa ahnaasti toista maalia. Venezian juhlat olivat valmiit alkamaan.

Venetsiassa oli torstaina juhlat niin kentällä… Kuva: Getty Images
…kuin kanaaleillakin. Kuva: Getty Images

Venezian maalilla tuttuun tapaan pelanneelle Niki Mäenpäälle kirjattiin ottelussa neljä torjuntaa. Helmikuussa seuraan siirtynyt Mäenpää valtasi pelaavan maalivahdin paikan huhtikuun alussa ja pelasi loppukauden aikana yhteensä 11 ottelua. Näissä hän päästi vain 10 maalia, ja piti nollan neljä kertaa. Venezia hävisi 36-vuotiaan Mäenpään pelaamista otteluista vain yhden.

Venezian joukkueessa nousua juhlii myös Ilveksen kasvatti Lauri Ala-Myllymäki. Keskikenttäpelaaja siirtyi Veneziaan vuodenvaihteessa, ja hänen sopimuksensa kattaa vielä seuraavat kolme kautta. Ala-Myllymäki on kärsinyt kuitenkin koko kevään ajan polvivammasta eikä ole vielä Venezian peliasussa debytoinut.

Mäenpään sopimus kattoi vain tämän kauden, mutta siinä on optio ensi kaudesta. Maalivahdin omien sanojen mukaan seura on kiinnostunut optiovuoden käyttämisestä, mutta päätöksiä ei ole vielä tehty.


Leicester – Tottenham | Jääkö Tottenham telineisiin? ⭐️⭐️½