Ranskan pääsarjaseura Lyon on pestannut Peter Boszin uudeksi päävalmentajakseen kaksivuotisella sopimuksella. Hollantilaisluotsi aloittaa tehtävässään heinäkuussa joukkueen palatessa harjoituksiin.

Aiemmin urallaan Bosz, 57, on valmentanut muun muassa Ajaxia, Borussia Dortmundia ja viimeksi Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusenia, josta hän sai lähtöpassit maaliskuussa.

Lyonin edellinen päävalmentaja Rudi Garcia jätti pestinsä joukkueen tultua tämän kauden Ligue 1:ssä neljänneksi. Tiedotteessaan Lyon painottaa, että Boszin mittava kokemus ja luottamus nuoria pelaajia kohtaan teki hänestä ideaalisen valmentajan Les Gonesille.

– Olen todella iloinen, kun saan olla täällä, mahtavassa seurassa. Minulla on filosofia: haluan pelata hyökkäävää ja viihdyttävää jalkapalloa, koska me pelaamme kannattajillemme, emme itsellemme. Mutta tietysti se riippuu joukkueesta. Minä suosin teknisiä ja älykkäitä pelaajia, kommentoi Bosz lehdistötilaisuudessaan.

– Ajaxissa, kuten nyt Lyonissa, oli tärkeää peluuttaa nuoria pelaajia. Minua ei pelota antaa nuorille pelaajille mahdollisuuksia ja uskoa heihin, heillä on kykyjä. Esimerkiksi Leverkusenissa annoin Florian Wirtzille mahdollisuuden, kun hän oli vasta 16.

Olympique Lyonnais

@OL
L’Olympique Lyonnais est très heureux d’informer de la nomination de Peter Bosz en qualité d’entraineur de l’équipe professionnelle pour les deux prochaines saisons, soit jusqu’au 30 juin 2023.

Le communiqué 👉 ol.fr/fr-fr/contenus…

#Bosz2023