Paris Saint-Germainin kolmen kauden mittainen mestaruusputki tuli sunnuntaina päätökseen, kun LOSC Lille kruunattiin Ranskan pääsarjan voittajaksi ensimmäistä kertaa sitten kauden 2010-11.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

LOSC

@losclive
🏆 Dix ans après, nous l’avons tous rêvé : c’est désormais une réalité…

Grâce à sa victoire face au @AngersSCO, le LOSC est 𝘾𝙃𝘼𝙈𝙋𝙄𝙊𝙉 𝘿𝙀 𝙁𝙍𝘼𝙉𝘾𝙀 de @Ligue1UberEats ! ❤

#Champions4You @NewBalanceFR @NBFootball

Lille voitti omassa ratkaisuottelussaan Angersin 2–1-vieraissa, mikä riitti sinetöimään joukkueen pitkään odotetun mestaruuden.

Jonathan David vei punapaidat johtoon vain kymmenen minuutin pelin jälkeen Renato Sanchesin alustuksesta. Hieman ennen taukoa Burak Yilmaz upotti pallon rangaistuspilkulta sisään.

Angersin kavennus syntyi vasta myöhään ottelun lisäajalla, eikä riittänyt pilaamaan Lillen mestaruusjuhlia.

ESPN FC

@ESPNFC
LILLE ARE LIGUE 1 CHAMPIONS 🤯🔥🏆

PSG had won seven of the last eight Ligue 1 seasons 📉

Mauricio Pochettinon luotsaama PSG voitti samaan aikaan Brestin lukemin 2–0 vieraskentällä, mutta jäi tästä huolimatta pisteen päähän sarjakärki Lillestä.

PSG sai ensimmäisen loistopaikkansa pilkulta, mutta Neymar laukoi pallon pitkän sipsuttelun jälkeen oikealta ohi. Brestin maalivahti Gautier Larsonneurin erikoinen hämäys näytti toimineen.

ESPN FC

@ESPNFC
Brest goalkeeper Larsonneur stood on the right side of his goal to try and trick Neymar.

Neymar didn't even hit the target 😯

Seitsemän minuttia ennen puoliaikavihellystä PSG kuitenkin otti johtonsa, kun Angel Di Marian kulmapotku leijaili Romain Faivren kautta suoraan maaliin.

Toisella puoliajalla Keylor Navasin huipputorjunnat pitivät Brestin nollilla ja Kylian Mbappé teki PSG:n toisen maalin ottelun 71. minuutilla.

PSG, joka oli vienyt edellisestä kahdeksasta Ranskan pääsarjakaudesta peräti seitsemän nimiinsä, jäi Lillen samanaikaisen voiton myötä pitkästä aikaa hopealle.

Suomalaisväriä putoamiskarsinnoissa

Pikkuhuuhkajien huippulupaus Naatan Skyttän edustama Toulouse FC taistelee kauden päätteeksi noususta Ranskan pääsarjaan.

Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla kolmanneksi sijoittunut Toulouse saa sunnuntai-illan tapahtumien johdosta vastaansa Nantesin, joka kärsi 1–2-tappion Montpellierille.

Nimes ja Dijon olivat jo varmistaneet putoamisensa Ranskan pääsarjasta.