Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee suomalaisia katsomaan jalkapallon EM-kisaottelut kotoa käsin. THL sanoo tiedotteessaan, että koronatilanteen takia kaikkea matkustamista Suomesta ulkomaille ja myös kotimaan sisällä tulisi rajoittaa vain välttämättömään.

– Suomen pääsy EM-kisoihin on valtavan hieno asia. Koronapandemia ei ole kuitenkaan kadonnut mihinkään, ja kisoja koskevat samat suositukset kuin kaikkea muutakin matkustamista. Ottelut kannattaa ikävä kyllä siksi katsoa kotona, toteaa johtaja Mika Salminen.

Kesäkuun alkulohkovaiheessa Suomi pelaa ottelunsa Tanskassa ja Venäjällä. Koska miesten A-maajoukkue selviytyi ensimmäistä kertaa arvoturnaukseen, moni Huuhkajien kannattaja haluaisi kokea historiallisen hetken paikan päällä.

– Paikan päälle peleihin matkustamiseen liittyy merkittävä tartunnan riski, sillä vaikka yleisömääriä on rajoitettu, katsojia on stadioneilla tuhansia ja osa heistä voi tulla maista, joissa tartuntoja on yhä runsaasti. Suomeen palaava kisaturisti voi huonolla tuurilla tartuttaa esimerkiksi läheisiään, Salminen kertoo.

Tiedotteen mukaan Tanska vaatii tämän hetkisten säännösten mukaan maahantulijoilta negatiivisen testitodistuksen. Venäjän viranomaiset eivät ole vielä kertoneet, millä edellytyksillä kisaturistit päästetään maahan.