Veritas Stadionilla tehtiin äitienpäivänä Turun tämän kauden yleisöennätys. Aluehallintavirasto salli FC Interin ottaa kotiotteluunsa FC Hakaa vastaan kaikkiaan kuusi (6) katsojaa, joten varsinaisesti lehterit eivät kuitenkaan tulvineet. Otteluun päässeet katsojat arvottiin Interin kausikortin haltijoiden joukosta.

Pelisilmä stadionilla toimi, sillä ennen ottelun alkua esiteltiin paitsi joukkueiden pelaajat, niin myös katsomossa erittäin väljästi ottelua seuranneet katsojat.

Harri Ahola

@aholanharri
Inter-Haka käynnistyi joukkueiden esittelyllä, jonka jälkeen esiteltiin katsojat. Kaikki kuusi. #Veikkausliiga

Inter vei sarjapisteet ottelusta lukemin 2-1. Pallo pantiin verkkoon ottelussa kaikkiaan viidesti, mutta kaksi maaleista hylättiin. Hyväksytyistä maaleista ensimmäisen teki Interin Benjamin Källman, joka siirsi maalin edustalta tolppien väliin Timo Furuholmin erinomaisen poikittaissyötön. Tällöin pelattiin pelin 7. minuuttia.

Hakan vastaus tuli puolen tunnin kohdalla, kun Eero-Matti Auvinen sai kulmapotkussa jalkansa vapaaksi, ja sijoitti Maximus Tainion kulman tolpan kautta maaliin.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
Äitienpäivän ensimmäinen maali on nähty! Benjamin Källmanin kauden avausosuma vie FC Interin johtoon.

#veikkausliiga #tunnustaväriä
#INTHAKA

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
FC Hakan kauden ensimmäinen maali tulee Maximus Tainion antamasta kulmapotkusta. Maalintekijänä Eero-Matti Auvinen ⚽️

Tilanne Turussa 1–1.

#veikkausliiga #tunnustaväriä
#INTHAKA

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
FC Inter-FC Haka tauolle tilanteessa 1–1.

#veikkausliiga #tunnustaväriä
#INTHAKA

Tasaisen ottelun parasta maalipaikka toisella puoliajalla oli järjestelemässä Källman, joka tavoitteli maalin kulmalta Timo Furuholmia. Luiyi de Lucas sai kuitenkin viime hetkillä jalkansa väliin, ja sysäsi pallon kulmapotkuksi.

Kuudesta katsojasta suurin osa lienee jo ollut tuudittautumassa tasapeliin, kunnes Inter iski 2-1-voittomaalin lisäajan kolmannella minuutilla. Keskitys löysi rangaistusalueen vasemmalta reunalta Taiki Kagayaman. Japanilainen jatkoi pallon eteenpäin seitsemän minuuttia aiemmin kentälle vaihdetulle Jesper Engströmille, joka sijoitti maalivahti Mika Hilanderin jalkojen välistä Interille voittomaalin. Ainakin kuudesosa katsojista intoutui juhlimaan osumaa yläkroppa paljaana.

Päätuomari Mattias Gestranius oli myös vahvasti esillä, sillä hän hylkäsi molemmilta joukkueilta ensimmäisillä puoliajalla maalin, ainakin useiden somekantojen perusteella kyseenalaisin perustein.

Martti Haukioja laittoi pallon maaliin jo ensimmäisellä minuutilla, mutta tuuletukset katkesivat kesken kaiken. Gestranius kävi tarkistamassa linjamieheltä, oliko maalin edustalla jalkaansa ojentanut Furuholm paitsiossa ja näytti sen jälkeen Hakalle vapaapotkua. Furuholm ei palloon osunut, mutta vaikutti tuomarin tulkinnan mukaan peliin.

Hakan avausjaksolla hylätty maali puhutti kenties vieläkin enemmän. Luiyi de Lucas puski kulmapotkun maaliin, mutta törmäsi samalla maalivahti Henrik Moisanderiin. Gestranius näki De Lucasin rikkoneen Inter-vahtia, ja hylkäsi maalin.

Mika Kuronen

@KuronenMika
Inter - Haka puoliajalle tilanteessa 1-1. Pitäisi olla 2-2, mutta tasapuolisuuden nimissä Gestranius hylkäsi molemmilta käyvän maalin. Melkoista hakemista on kotijoukkueen peli melkeinpä millä mittarilla tahansa. #Veikkausliiga

J.Käkönen

@jkakonen
Moisander hävisi keson 100-0, mutta jostain syystä Gestranius armahtaa #FCInterTurku #Veikkausliiga